Najnovije

OFANZIVA NA AMERIČKE ŠTIĆENIKE: 4. oklopna divizija SAA priprema veliki napad u gradu Dari! (MAPA/VIDEO)

Dana 30. juna, četvrta oklopna divizija Sirija arapske armije (SAA) uz snažnu podršku ruskih avijacijskih snaga, pokrenula je veliki napad na naselje Manisijah u gradu Dara gde su pozicije slobodne sirijske armije (FSA) koju podržava SAD. FSA je još prošle godine uspela da zauzme većinu okruga.

SAA (Foto: Jutjub)

Izvor iz četvrte divizije izjavio je da je SAA do sada preuzela ovo naselje. Sirijski borci su se suočili sa vrlo malo otpora od preostalih boraca FSA unutar grada.

Dan ranije, četvrta oklopna divizija zauzela je brdo Zumajtija, čime je nametnuo kontrolu vatre nad glavnom linijom snabdevanja FSA između zapadnog i istočnog dela provincije Dara.

S druge strane, operativna kontrola FSA u južnoj Siriji poznata pod nazivom "Tavhid Al Sufuf" izviestila je da su borci FSA uništili dva borbena tanka SAA sa protivtekovskim vođenim projektilima TOV, tokom sukoba zapadno od grada Dara. Takođe su objavili da je uhvaćen vojnik SAA.

Sirijska armija će verovatno pojačati svoje vojne operacije oko i unutar grada Dara kada budu obezbedili istočni deo. Elitne jedinice, uključujući i Tigrove, pridružiće im se tamo, što će povećati pritisak na FSA.

Pročitajte OVDE sve detalje o ulasku sirijske vojske u oslobođeni Al Hirak. Pogledajte mapu i video.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA