Najnovije

Sutra počinje Noć knjige: Evo koji vas svetski hitovi očekuju!

Sutra počinje Noć knjige, 8. juna od 17 sati do ponoći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, ali i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Korice-Laguna

U Noći knjige pojaviće se nekoliko važnih naslova svetske književnosti.

Serijal Lusinde Rajli „Sedam sestara“ u svetu i kod nas postiže neverovatan uspeh. Nedavno se pojavila četvrta knjiga iz serijala „Biserna sestra“ koja prati život četvrte sestre KeKe.

Četrdeset godina od prvog izdanja, Laguna za Noć knjige ekskluzivno predstavlja roman „Beži, zeko, beži“ koji je proslavio DŽona Apdajka, jednog od najznačajnijih američkih pisaca. Autor čitaoce izvodi iz ušuškanosti srednje klase u Americi krajem pedesetih godina i uvodi ih u svet želje, neprilagođenosti, zebnje i traganja za nečim neizrecivim. Objavljivanje ove knjige poklapa se i sa Konferencijom o Apdajku koja se održava u Beogradu od 1. do 5. juna.

DŽejms Paterson ima armiju čitalaca širom sveta, a ni Srbija nije izuzetak. „Unakrsna vatra“ je najveći slučaj Aleksa Krosa, a njegov najgori neprijatelj, Veliki Mozak, vratio se i željan je osvete.

Priča o prijateljstvu dvojice vrlo različitih dečaka, prirodi i životu sadržana je u romanu „Osam planina“ Paola Konjetija. Ovaj višestruko nagrađivani italijanski pisac nam dočarava kako se odnos dvojice dečaka razvija i menja tokom godina, o odnosu između oca i sina, a cela priča je smeštena u alpsko okruženje. Paolo Konjeti je jedan od pisaca koje kritika u Italiji najviše ceni i koje čitaoci najviše vole. Ova njegova zrela knjiga istražuje odnose koji su slučajni, ali čvrsti kao kamen, mogućnost učenja i potragu za našim mestom u svetu.

Klasik američke književnosti „Boja purpura“ istaknute književnice Alis Voker koja je za ovu knjigu dobila Pulicerovu nagradu, u Laguni dobija svoje prvo srpsko izdanje, 37 godina od objavljivanja. Ovo je priča o mladoj Afroamerikanki Sili koja je proživela strašno zlostavljanje – prvo je zlostavljao otac, a kasnije i muž. Istovremeno, govori o problemima s kojima su se suočavale Afroamerikanke tridesetih godina prošlog veka. Rasizam i seksizam su glavne teme, a zbog scena nasilja roman je dugo bio meta brojnih kritičara.

„Istanbul: Priča o tri grada“ Betani Hjuz je sjajna dvotomna istorijsko-putopisna knjiga ali i više od toga! Ovo je priča o ljudima pre nas i Gradu u kojem se prelama sudbina sveta. Putujući kroz istoriju autorka nam otkriva mnoga lica ovog „dijamanta između dva safira“, jer on je bio i Bogorodičin i krstaški i Alahov grad, njim su vladali i muškarci, ali i žene, goreo je i građen je, osvajan je i oslobađan. Ova knjiga je više od istorije, ovo je priča o ljudima pre nas i Gradu u kojem se prelama sudbina sveta.

Majstor ljubavnih romana Nikolas Sparks nam u svojoj novoj knjizi „Noći u Rodanteu“ donosi nežnu priču o nadi i radosti, o žrtvovanju i oproštaju – dirljiv podsetnik na to da je ljubav moguća u svim životnim dobima i da nam se uglavnom desi onda kad je najmanje očekujemo.

Kako se dobra navika čitanja stiče u detinjstvu, Laguna veliku pažnju posvećuje književnosti za decu.

„Loši momci“ i „Loši momci 2 – Pernata misija“ Arona Blejbija donose nam avanture „loših momaka“. Svako zna, oni su strašni i opasni i… pa, prosto loši. Ali ovi momci bi da budu heroji. I pokazaće da jesu tako što će činiti dobra dela… hteli vi to ili ne. Spremite se za najsmešniju, našašaviju i najluđu knjigu koju ste ikad čitali – vreme je da ih upoznate. Oni su loši momci. Ove knjige pomažu mališanima da stvari sagledaju iz drugog ugla i kod dece će razviti empatiju i bolje razumevanje drugih!

A kako nešto valja i naučiti, preporuka su mini-biografije slavnih istorijskih ličnosti namenjene deci, koje sadrže važne činjenice i zanimljivosti: „Mocart – muzički genije“, „Kleopatra – poslednja kraljica Egipta“, „Albert Ajnštajn – veliki mislilac“, „Leonardo da Vinči – renesansni genije“. Knjige su u punom koloru i tvrdom povezu.

Izvor:Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA