Najnovije

ERDOGAN ŠALJE VOJSKU NA IRAK: Uskoro počinje invazija ogromnih razmera

Turske snage će napasti područja u Iraku ukoliko vlada u Bagdadu nije u stanju da "očisti" naoružane kurdske grupe, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u intervjuu za "Si En En Turk" u četvrtak.

Erdogan (Foto: Sinhua)

Kandil, Sindžar i Makhmur će biti napadnuti od strane turskih snaga ako ih Bagdad ne oslobodi od kurdskih snaga, rekao je Erdogan.

U četvrtak je biračka grupa "Gezići" javila da Erdogan verovatno neće ostvariti pobedu u prvom krugu na predstojećim izborima u Turskoj i da će stranka AKP izgubiti većinu u parlamentu kada Turci budu glasali 24. juna. U aprilu je turski lider pozvao na vanredne izbore kako bi proširio nadležnosti turske izvršne vlasti.

Erdogan je takođe rekao da bi "vanredno stanje" Turske, koje je proglašeno nakon pokušaja državnog udara 2016. godine, moglo biti ukinuto posle izbora u Turskoj krajem juna.

Uprkos 15 godina vladavine u turskom parlamentu, anketar je rekao da stranka AKP i njena saveznička nacionalistička MHP imaju samo 48,7 odsto podrške, što bi okončalo vladavinu većine partije Erdogana i njegovih saveznika.

Turska vojska je ranije sprovela operacije protiv kurdskih snaga u Siriji i u autonomnoj kurdskoj regiji na severu Iraka, zvanično priznatoj u iračkom ustavu kao "Kurdistanska regija Iraka".

Udarne jedinice SAA na putu ka Deir ez Zoru. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pomoć u ljudstvu i tehnici kreće za Deir Ez Zor

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA