Najnovije

ODRICANJE OD DELA ZEMLJE ZA VEĆE PLATE!? Rusima izdaja Kosova nije jasna (VIDEO)

Tema nove epizode emisije "RasPravda", koju realizujemo u saradnji sa produkcijom Helm Kast, bila je situacija u Donjeckoj Narodnoj Republici, medijsko ćutnje o pojačanim ukrajinskim napadima i kršenjeima sporazuma iz Minska, stanje duha kod stanovništva zaraćenih područja, njihov odnos prema Srbima i Srbiji, antiruska kampanja koja se vodi u Srbiji i svetu, ali i izdaja Kosova i Metohije koju vrši aktuelni režim.

Zarković i Marinković (Foto: Jutjub)

U emisiji je govorio urednik portala Pravda Igor Marinković, koji se upravo vratio iz Donjecka gde je boravio sa delegacijom srpskih ratnika koji su branili Kosovo i Metohiju tokom NATO agresije 1999. godine.

Više o ovoj poseti možete čitati OVDE. 

Marinković je rekao da uprkos teškoj stuaciji u DNR niko, ni civili ni vonici, ne pomišlja na eventualne teritorijalne ustupke Ukrajini, vraćanje u okrilje Ukrajini ili bilo koji čin koji bi narušio državnost mlade republike. Takođe, on je rekao da oni i ne razumeju koncept takvih ustupaka zarad nekih ekonomskih koristi, kako se to nudi Srbima u zamenu za priznanje Kosova.

On je ispričao da se na licu mesta uverio o popularnosti koju uživaju srpski dobrovoljci tamo, a na prvom mestu snajperista Dejan Berić koji je heroj DNR-a i kojeg u medijima tokom intervjua predstavljaju kao Dekija, pošto već ceo narod zna sve o njemu. 

Marinković je žestoko krtikovao politiku režima Aleksandra Vučića o Kosovu i Metohiji i njegovom podaničkom odnosu prema zapadu. 

Autor i voditelj emisije je Miodrag Zarković.

Pogledajte emisiju:

Tokom emisije novinar pomenuo Vučića, pokazao vešala i vikao “Ko potpiše njega ubiše”, više o tome pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Cvijetin Milivojević kritikuje vlast Aleksandra Vučića.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA