Najnovije

PRITISAK NA DODIKA: Britanski vojnici u BiH, sprečavaju uticaj Rusije na izbore?

Velika Britanija šalje dodatni broj od 40 vojnika u BiH koji će se pridružiti misiji Evropske unije i NATO-a, s ciljem da spreči mešanje Rusije tokom predstojećih izbora, koji će u toj zemlji biti održani u oktobru, piše britanski "Tajms". Ambasada Velike Britanije u BiH demantovala je pisanje londonskog dnevnika.

Dodik (Foto: Pravda)

Prema pisanju Tajmsa, informaciju je na sastanku ministara odbrane u Briselu potvrdio ministar odbrane Velike Britanije Gevin Vilijamson.

"Ove aktivnosti pokazuju našu posvećenost da u BiH budu sprovedeni slobodni i pravedni izbori, da ne dođe do štetnih uticaja spolja", rekao je Vilijamson.

Međutim, Ambasada Velike Britanije u BiH demantovala je pisanje londonskog Tajmsa da će Britanija poslati 40 vojnika koji će se pridružiti misiji EU-NATO u BiH kako bi se sprečilo rusko mešanje na izborima u oktobru.

"Ova misija nije usmerena protiv Rusije ili bilo koje druge zemlje. Ujedinjeno Kraljevstvo odgovorilo je na zahtev operativnog komandanta EUFOR-a za upućivanje dodatnih 40 vojnika kako bi se unapredili kapaciteti EUFOR-a za pregled situacije i pružila podrška komandantu u njegovoj misiji osiguranja sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini", piše u saopštenju Ambasade prosleđenom portalu Srpskainfo.

Pročitajte OVDE šta je Putin govorio o Kosovu u Beču pre tri dana, a srpski mediji prećutali.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dodik: Britanci a na Rusi utiču na Balkan

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA