Najnovije

RUSIJA POSEDUJE STRAŠNO ORUŽJE, MOŽE DA UNIŠTI BILO KOGA I BILO GDE: "Imamo apsolutno oružje današnjeg dana” (VIDEO)

Vladimir Putin je – za vreme svoje 16-te „direktne linije sa narodom“ – otkrio je šta smatra najuspešnijom „šalom“ o sebi i Donaldu Trampu.

Sarmat (Foto: RIA)

„Jedan popularni nemački list je nedavno napisao da „Tramp gura Evropu u Putinove ruke“. A kad se to poveže sa tvrdnjama da je Rusija uticala na ishod američkih izbora - sve to postaje veoma smešno. A u suštini - to su apsolutne gluposti“.

Ruski lider je odgovorio i na pitanje: „Koji bi ste savet svog oca predali svojim unucima?“

„Ne lagati!“ - otkrio je.

U nastavku je naglasio da je Rusiji potrebno dodatnih 8.000 milijardi rubalja (129 milijardi dolara) kako bi realizovala planove ekonomskog razvoja.

Odgovarajući na pitanje o trećem svetskom ratu, ruski lider je podsetio na Ajnštajnove reči.

„Ne znam kakvim oružjem će se voditi treći svetski rat, ali četvrti će se voditi palicama i kamenjem”, rekao je Putin, dodajući da bi takav rat imao najpogubniji uticaj na čovečanstvo.

„Svest o tome da bi novi svetski rat mogao biti kraj civilizacije - mora nas držati podalje od globalnih sukoba”, dodao je.

Istakao je da savremeni sistemi ruskog naoružanja čuvaju strateški paritet i obezbeđuju funkciju odvraćanja i uzajamnog uništavanja.

U ovom kontekstu je naveo da njegova zemlja raspolaže „apsolutnim oružjem današnjeg dana“ kakvo konkurenti neće imati u skorije vreme.

Precizirao je da ima u vidu raketni sistem „Avangard“ i naveo:

„Taj sistem već ulazi u serijsku proizvodnju i tokom 2019. će ga dobijati naše raketne jedinice. Ne verujem da će iko uskoro imati takvo oružje. Ali, ako se u nekoga i pojavi - nas to nimalo ne brine“.

Dodatno je objasnio zašto ni ta mogućnost državno-vojni vrh Rusije ne brine:

„Uskoro će naše Oružane snage raspolagati i interkontinentalnom balističkom raketom „Sarmat“, a „Kinžal“ i laserski top već su tamo gde treba. A nismo još otkrili sve o svom novom naoružanju. Kasnije ćemo to učiniti“.

Putin je ocenio da će se degradacija odnosa Rusije i Zapada završiti kada Zapad shvati da su mere koje je Zapad preduzeo prema Moskvi kontraproduktivne i štetne.

Priznao je da ne može „da odredi rokove“ kada će početi poboljšanje tih odnosa, ali da može da navede uslove.

„Mi treba da štitimo svoje interese, i ekonomske i bezbednosne, pri tom uvek tražimo kompromis. Završiće se sve kada se naši zapadni partneri ubede da su mere prema Rusiji kontraproduktivne i štetne i da će morati da uzmu u obzir ruske interese“, rekao je Putin.

Dodao je da „zapadni partneri“ postepeno počinju da shvataju da je neophodno normalizovati odnose sa Rusijom.

„Vidite šta se dešava u mnogim zemljama, već na političkom nivou svi govore o neophodnosti da grade normalne odnose sa Rusijom. Nadam se da će taj proces jačati“, kazao je Putin.

Zatražio od državnih organa da izbeglicama iz Donbasa olakšaju dobijanje ruskog državljanstva i zapošljavanja u RF:

„To je velika tragedija. Tragedija Ukrajine, ukrajinskog naroda i naših sunarodnika… Ja Ukrajince i Ruse smatram praktično jednim narodom“.

Upitan - s obzirom da Sjedinjene Države ne priznaju sirijskog predsednika Bašara Asada, zbog čega je Rusija priznala ukrajinskog predsednika Petra Porošenka - Putin je samo ocenio da je to „interesantno pitanje“ i nije više ništa rekao.

SAA sprečila američku vojsku da uđe u grad. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA