Najnovije

SAD I NATO RATUJU SA RUSIJOM U SRBIJI! Osvajanje Balkana prioritet, Pentagon potpuno otvorio karte!

Majkl Karpenter, bivši visoki zvaničnik Pentagona (Ministarstvo odbrane SAD) koji u američkim medijima često najavljuje naredne poteze tamošnjih vlasti, poručio je da posle Crne Gore i Srbija mora po svaku cenu da bude uvučena u zapadnu vojnu alijansu kako bi se Rusima na Balkanu "potpuno zatvorila sva vrata". Prema njegovim rečima, članstvo Crne Gore u NATO jeste "odlična lekcija za Moskvu", a Ruse bi što pre trebalo poraziti i u Srbiji.

Tram i Putin (Foto: Sinhua/ TASS)

Jaka propaganda

Karpenter je u izjavi za "Glas Amerike" rekao da će Rusija nastaviti sa antizapadnom propagandom i da se tome treba suprotstaviti svim silama.

- Članstvo Crne Gore u NATO paktu jeste važna lekcija za Rusiju, koja je doživela ozbiljan neuspeh u pokušajima da se meša u unutrašnja pitanja ove zemlje. To, naravno, ne znači da će sada potpuno prestati da se meša. Videćete propagandu, dezinformacije i pokušaje da se finansiraju antizapadne grupe u Crnoj Gori... Zasad Rusija pokušava da nađe način da sarađuje sa crnogorskom vladom, što je dobro za sve. Međutim, da bi se zatvorila vrata za strano mešanje, neophodno je integrisati celokupni region. To neće rešiti sve probleme, daleko od toga. Ipak, pomoći će da se stvori osnova za rešavanje dugoročnih izazova... - naglasio je Karpenter, koji je sada na funkciji direktora Pen Bajden centra.

Politikolog Aleksandar Pavić, upitan da prokomentariše ove navode, kaže da je Karpenter samo javno rekao ono što NATO planeri odavno smeraju.

- To je pacifikovanje pozadine fronta prema Rusiji. Oni se spremaju za napad na Rusiju poput nacističke Nemačke 1941. godine. Mi moramo da budemo svesni da se NATO neće pomiriti sa našom neutralnošću. Zato nam je jako važno da procenimo kako najbolje da odbranimo suverenitet i slobodu: Ili da idemo u čvršći savez sa Rusijom ili da se vojno organizujemo kao Švajcarska, sa opštom vojnom obavezom i aktivnom rezervom, uz podršku Rusije i možda Kine - podvlači Pavić.

Hibridni rat

LJuban Karan, bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS), ističe da su Karpenterove izjave tempirane i usmerene na zbunjivanje srpske javnosti.

- Pored već ustaljenog potenciranja ruske opasnosti, cilj je da se Srbima nametne laž o ruskoj inferiornosti u odnosu na NATO. Karpenter se trudi da uveri Srbe kako je NATO potpuno ovladao Balkanom, pa će samim tim i Srbijom neminovno zavladati, i to u bliskoj budućnosti. Otuda, jelte, svaki otpor je nemoguć i besmislen. Sve je to, kao što rekoh, deo šire akcije zastrašivanja Srbije, u kojoj bi strah od vojne intervencije SAD i NATO trebalo da postane efikasno oružje Zapada u hibridnom ratu protiv naše države - zaključuje Karan.

Podgorica "druka" Srbiju i RS

Karpenter je izjavio i da je "crnogorski glas" u NATO, kad je reč o međunarodnom planu, bio jako važan zbog uvida u ono što se događa na Balkanu.

- I to kada je reč o misiji KFOR na Kosovu, događajima u BiH i Srbiji. Imati kao članicu jednu od ključnih zemalja u srcu Balkana, koja može da nam pomogne da razumemo šta se događa u regionu, izuzetno je važno - istakao je Karpenter.

Tači dao više od pola miliona evra za susret s Trampom. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sastanak Trampa i Putina

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA