Najnovije

RADOJČIĆ: Moj cilj je boljitak svih građana Beograda

Želim da u narednom periodu, u razumnoj meri, promenimo Beograd na bolje. To je teško precizno definisati, ali mislim da će građani to najbolje osetiti ukoliko moj tim bude uspešan u ostvarivanju ciljeva, rekao je novi gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić za Tv Prva.

Zoran Radojičić (Foto: Jutjub)

Radojičić je rekao da je prvi radni dan proveo upoznavajući se sa detaljima nove funkcije i sradnicima. 

– Funkciju gradonačelnika sam prihvatio između ostalog jer je u pitanju velika čast i izazov. Kao što sam rekao u ekspozeu, imam slične motive kao Vladan Đorđević, prvi doktor koji je obavljao funkciju gradonačelnika i koji je smatrao da sa ove pozicije može da uradi mnogo više za sugrađane. Rizici jesu veći, ali od rizika i odgovornosti u opštem interesu ne možemo da bežimo – rekao je dr Radojičić.

Prema njegovim rečima, jedan od prvih utisaka po preuzimanju funkcije je da posla ima mnogo i, kako je rekao, svi će u njegovom timu morati dobro da se potrude kako bi kvalitet života Beograđana bio bolji.

– Beograd je veliki grad i na rešavanju svih problema radićemo timski. Tim je i dalje u fazi kompletiranja, jutros smo imali sastanak, a čitav tim očekujem na raspolaganju za nekoliko dana. Beograd je metropola i ko god dođe u naš grad to prepozna, ali je sigurno da postoji još mnogo toga što možemo da unapredimo kako bi bio još bolji, pre svega za sugrađane, a naravno i za sve goste našeg grada – istakao je novi gradonačelnik.

On je dodao da će dati sve od sebe da u narednom periodu svaki građanin oseti boljitak.

– Svi vole red i ukoliko se napravi dobar sistem veoma brzo će se osetiti benefiti pozitivnih promena. Napravićemo ozbiljnu analizu svakog segmenta funkcionisanja grada pre nego što se odlučimo za bilo kakve izmene. Ne očekujem spektakularne rezultate u kratkom vremenu, jer kada se tome teži, pozitivne promene su obično kratkotrajne – zaključio je Radojičić.

Lazanski ambasador u Moskvi? Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA