Najnovije

FIFA ODLUČNA: Hrvati ne mogu da igraju u ustaškim dresovima!

Selektor Zlatko Dalić i reprezentativci Hrvatske tražili su od čelnika HNS da im obezbede da svaku narednu utakmicu na šampionatu igraju u drugoj varijanti dresova, onoj crnoj, koja liči na dresove NDH, ali je FIFA rekla "ne" baš pred finale.

Hrvatska reprezentacija (foto: RIA)

Posle pet utakmica u nizu u kojima su Hrvati igrali u, za njih, neprepoznatljivim nijansama, u nedelju će pred najveći meč u karijerama morati da obuku dobro poznate dresove u bojama šahovnice, sa belim šortsevima i belim štucnama.

U toj opremi Dalićev tim igrao je samo na premijeri kada je u najlošijoj igri prikazanoj ovog leta u Rusiji pobedio Nigeriju 2:0. Već od  pobede nad Argentinom 3:0 u Nižnjem, Luka Modrić i ostali nastupali su u crnim dresovima i verovali da im oni donose "taliju" zbog čega su i kao uslovno rečeno domaćini u polufinalu sa Engleskom ostali u rezervnoj od dve varijante sašivene za tekući Mundijal.

Ipak, u finalu će Hrvatska igrati u "kockastim" dresovima, a Francuska u teget opremi.

U hrvatskom taboru su se nadali da će FIFA odrediti da Francuska igra u belim dresovima, teget šortsevima i belim štucnama, što se nije dogodilo.

Zvanični razlog da traže da igraju u crnoj opremi je bio, jer im navodno donosi sreću, ali mnogi nisu propustili da primete da je identične dresove imala fudbalska reprezentacija ustaške NDH.

OVDE pogledajte kako je reporter poslao Srbiju, umesto Hrvatske, u finale.

Izvor: Mondo/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Domagoj Vida: Slava Ukrajini, Beograd gori

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA