Najnovije

SIRIJSKA KRIZA: Evo o čemu su razgovarali Putin i Erdogan!

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom o zajedničkim koracima kako bi se kriza u Siriji regulisala, saopštila je pres-služba Kremlja.

Putin i Erdogan (Foto: Sinhua)

Kako se navodi, Putin je tom prilikom još jednom čestitao Erdoganu na pobedi na izborima, nakon čega su oba predsednika istakla važnost da se saradnja dveju zemalja nastavi u mnogim pravcima.

Erdogan je tom prilikom rekao da je veoma zabrinut zbog napada na civile u sirijskoj provinciji Dera i upozorio da ukoliko se sirijske vlasti na isti način budu ponašale i u Idlibu, sporazum iz Astane neće više imati nikakav smisao.

Pored Sirije, gde je glavni fokus stavljen na rezolucije koje je usvojio Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali i dogovor koji je postignut u Astani, tokom razgovora reči je bilo i o drugim problemima na međunarodnoj areni.

Reči je bilo i o zajedničkim tursko-ruskim projektima, pre svega o izgradnji gasovoda „Turski tok“, ali i o izgradnji nuklearke „Akuju“.

Inače, Putin i Erdogan su se dogovorili da će se sastati na marginama samita BRIKS, koji će se održati od 25. do 27. jula u Johanesburgu.

Pročitajte OVDE najsvežije informacije sa sirijskog ratišta.

Izvor: rs.sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A ovako je bilo pre tri meseca.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA