Najnovije

ZVER SE VRATILA – Đoković je šampion Vimbldona! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Vimbldonu pobedom nad Kevinom Andersonom u velikom finalu!

Novak Đoković pobednik Vimbldona (Foto: Jutjub)

Đoković je savladao Južnoafrikanca rezultatom 6:2, 6:2, 7:6 (7-3) posle nešto manje od 2 sata i 20 minuta i stigao do prve titule u sezoni, a ujedno i prvog Grend slema nakon više od dve godine.

Novaku je ovo četvrti trofej na terenima ’Ol Ingland klaba’, osvojen posle tačno 770 dana, pa su sada ispred njega samo Rodžer Federer sa osam, Pit Sampras sa sedam i Bjern Borg sa pet. 

Srpski as je osvojio 13. Grend slem trofej i osamio se na četvrtom mestu večne liste iza Federera (20), Rafaela Nadala (17) i Samprasa (14). 

Đoković je potvrdio da se vratio u formu u kojoj je bio tokom 2015. i 2016. godine, poslao jasnu poruku najvećim rivalima, posebno polufinalnom pobedom nad Nadalom, dok je u duelu sa Andersonom imao mnogo više snage od istrošenog protivnika. 

Obojica su u nedelju ušla posle maratonskih polufinala (dva najduža u istoriji Vimbldona), ali je Srbin iskoristio nervozu Južnoafrikanca i odmah preuzeo kontrolu. Napravio je brejk u prvom gemu, potom mu servis oduzeo i u petom, što je bilo dovoljno za lagan prvi set. 

Drugi set bio je potpuno preslikan, brejkovi u isto vreme, osim što je Novak morao da spasi jednu brejk šansu u finišu, pre nego što je poveo 2-0, da bi osmi igrač igrač na ATP listi dostojan otpor pružio tek u trećem delu igre. 

Tada je propustio nekoliko brejk lopti, od kojih su neke bili i prilike za set, ali se u svakom trenutku naš predstavnik izvlačio odličnim servisima i u taj brejku ostvario jedan od najvažnijih pehara u karijeri. Ne samo zbog važnosti turnira, nego i svega onoga što je proživeo i preživeo u poslednjih 18 meseci. 

Postao je najniže rangirani šampion u Londonu (21. mesto) još od Gorana Ivaniševića 2001. godine i zaradio ček na više od dva i po miliona evra.

Pročitajte OVDE kakvu je to poruku za Đokovića imala hrvatska predsednica.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA