Najnovije

Recept za najpikantniji krompir koji ćete ikada jesti (VIDEO)

Pikantan, a u isto vreme hrskav, sočan i aromatičan uz dodatak posnog kačkavalja. Vrlo lako se priprema, rerna odradi svoj posao, a kad jednom probate verovatno više nećete menjati način spremanja krompira.

Pikatan krompir (Foto: Bakina kuhinja)

Potrebno je:

700 gr krompira

suvi začin

aleva paprika

ljuta paprika

beli biber

posni kačkavalj

ruzmarin

granule belog luka

majčina dušica

ulje

Priprema: 

Krompir očistiti, oprati i odseći vrh na jednoj strani. Zatim po dužini od polovine zaseći na 3-4 mesta, zakrenuti ga i ponovo da dobijete nasečene kocke.U činiju sipati malo ulja i dodati sve naseckane začine, dobro izmešati i puniti krompir u otvore na krompiru. Ređati u pleh tako da krompir stoji na ravnoj odsečenoj strani. 

Još malo pouljiti i peći u rerni na 200 stepeni C oko 50 minuta. Na polovini pečenja pokriti malo folijom da ne izgori. Izvaditi iz rerne i malo preko krompira narendati posnog kačkavalja i vratiti u rernu još 10 min. 

Recept za piletinu sa ruzmarinom pročitajte OVDE.

Izvor: Bakina kuhinja

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA