Najnovije

CEO SVET JE GLEDAO KAKO MU DVA FUDBALSKA TIMA I POLITIČARI DRAPAJU MOKRU ŽENU: A ovo je Jakov Kitarović, Kolindin muž (FOTO/ VIDEO)

Ako ste uspeli da zasenite rezultat u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu, Putina, Makrona, nacionalnu histeriju u Hrvatskoj, Tompsona, jednu drugu histeriju u Srbiji, i uspeli da ceo svet priča samo o vama, onda mora da ste uradili nešto neverovatno.

Mokra Kolinda (Foto: kremlin.ru)

Upravo ovo neverovatno je uradila Kolinda Grabar Kitarović, o čijem, najblaže rečeno, neprikladnom ponašanju, ceo svet priča već danima. 

Kolinda se, na žalost pristojnog dela onih koji su je izabrali, a na radost, recimo, perverznjaka širom sveta, ponašala kao neka ocvala starleta, da ne koristimo teže izraze, i svi, ali svi su je zapazili posle "izbora za mis mokre majice" koji nam je priredila posle finala, posle cmakanja i pipanja sa dva fudbalska tima i još toliko političara, posle tinejdž đuskanja po tribinama...

Kako li je bilo njenom mužu, da li se neko upitao?

To verovatno niko ne zna, osim njega samog... A ko je ovaj čovek, uopšte?

Jakov Kitarović je čovek, koji je, kako je rekla njegova supruga Kolinda, a preneli svojevremeno hrvatski mediji, svesno svoju karijeru stavio u drugi plan kako bi ona mogla da se posveti diplomatskoj i političkoj karijeri.

Bio je uz nju kad je postala ministarka evropskih integracija 2003. godine i kada je izazvala veliki interes javnosti noseći na službene sastanke svoju bebu koju je redovno dojila, prekidajući sastanke. Zatim ju je pratio kao suprug dok je bila ambasadorka Hrvatske u Sjedinjenim Američkih Država kao i kad je postala pomoćnica glavnog sekretara NATO-a.

Rođen je u Rijeci, otac mu je Ivo, legendarni profesor s riječkog Pomorskog fakulteta, čijim je stopama krenuo i Jakov, sada "mirujući" profesor na istom fakultetu. Svoju suprugu nije upoznao u tom gradu već u Zagrebu dok su studirali, on na Fakultetu elektronike i računarstva, a ona na Filozofskom.

Jakov Kitarović je na svom fakultetu i magistrirao 1998. godine s temom Poboljšanje tačnosti diferencijskog globalnog sistema satelitskog pozicioniranja. Doktorat mu je u planu, ali ga je prekinuo zbog obveza supruge. Završio je i nautiku na Pomorskom fakultetu u Rijeci, odradio i jednogodišnju kadeturu na brodu i položio oficirski ispit. Ineresantno je da u Rijeci prva dva razreda pohađao u Italijanskoj gimnaziji, treći u riječkoj, a četvrti, kao i njegova buduća supruga, u SAD-u.

Nikad nije bio preterano eksponiran, uvek se držao po strani, čak i tokom afere u Vašingtonu kad je otkriveno da je koristio službeni automobil ambasade za privatne poslove. 

Kolege i prijatelji ističu da je riječ o mirnom porodičnom čoveku koji ne voli da se nameće u društvu, ali je jako vezan za prijatelje.

Šta li su mu prijatelji govorili dok su gledali prenos finala?

Kako je Kolinda obrukala Hrvate pogledajte OVDE.

Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA