Najnovije

POPOVIĆ: Srbija mora da zna za sve njene žrtve!

Srbija mora da zna za sve njene žrtve i istakao da će Vlada Srbije ostati maksimalno posvećena tome da se svi zločini istraže i da se svi zločinci kazne, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović povodom 20 godina od velikog kidnapovanja srpskih civila na području opštine Orahovac.

Popović (Foto: Jutjub)

- Trudićemo se da animiramo sve međunarodne faktore i iz EU i SAD, ali i iz Rusije i Kine, kako bismo zajednički našli sve one koji su činili zločine, jer samo je to uslov da se ti zločini više ne ponove - kazao je Popović. 

Veoma je važno razmišljati o jednom memorijalu koji bi na jednom mestu sačuvao istinu o svim žrtvama koje su svoj život dale za Srbiju, kazao je Popović i dodao da je to važno zbog naše budućnosti.

Kako je naveo, Spomen soba u prostorijama Udruženja je privremeno rešenje i razmišlja se o jednom velikom memorijalnom centru u kojem bi, pored žrtava sa KiM, bile popisane i žrtve i iz NATO agresije, kao i iz Prvog i Drugog svetskog rata, prvih genocida, kaže, koji su učinjeni nad Srbima.

- Važno je sačuvati sva imena, jer ako ne čuvamo imena tih žrtava koje su utkane u našu Srbiju, nećemo imati ni budućnost. Samo čuvajući svoju prošlost, tradiciju, ono što su nam ostavili preci, mi možemo da imamo sigurnu budućnost - zaključio je Popović.

Otmice u opštini Orahovac su prvo grupno odvođenje Srba tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999 godine, a OVK je nastavila sa kidnapovanjima Srba godinama kasnije.

Ukupno je sa teritorije opštine Orahovac, tokom 1998. i 1999. godine, prema zvaničnim podacima, nastradalo 85 ljudi.

Lideri Bošnjaka iz Raške oblasti priznali Kosovo! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Nenad Popović: Car Nikolaj II večno živi u srpskim srcima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA