Najnovije

KUSTURICA snima novi film: Moral je danas izgubljena kategorija

Poslednjeg dana ovogodišnjeg "Boljšoj" festivala ruske klasične muzike na Mokroj gori, naš proslavljeni reditelj i osnivač ovog festivala Emir Kusturica najavio je snimanje svog novog filma.

Emir Kusturica (Foto: Medija centar)

Kusturica je novinarima rekao kako trenutno piše knjigu koja će prvo izaći u Kini, a onda u Evropi i kod nas, a na osnovu koje će biti snimljen film.

- Reč je o savremenoj priči koja uzima u obzir sve značajne motive posrnuća individualnosti u ovom veku i moralno preispitivanje jednog vremena devedesetih godina u Kini kada je ona počela da buja sa svojom ekonomijom i kada su mnogi otišli iz Kine, rekao je Kusturica. Ta kopča koju pokušavam da uspostavim uvodi moralne dileme koje su uočljive u literaturi Dostojevskog, odnosno kod čoveka koji liči na kneza Miškina u "Idiotu" i Raskoljnikova u "Zločin i kazna" koji je ubio babu zelenašicu i pitao se da li je bio u pravu. Sva ta pitanja su danas na neki način demodirana, ali najednom postaju užasno značajna" – objasnio je Kusturica.

Kako je naveo, moral je kategorija koja se danas izbegava. 

- Bez morala i slobode vrlo teško možemo da govorimo o onome šta nas čeka sutra, pa je utoliko i ovaj film za mene veliki izazov – istakao je Kusturica.

 

 

Izvor: RTV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA