Najnovije

RUSKO KOSMIČKO ORUŽJE MASOVNOG UNIŠTENJA: Hipersonični borbeni kompleks "Avangard" ušao u serijsku proizvodnju (VIDEO)

Okončana je razrada kompleksa hipersoničnih borbenih kompleksa "Avangard", koji je stvoren u okviru jačanja ruske vojne bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Testiranje oružja "Avangard" (Foto: Jutjub)

"Odbrambeno-industrijski kompleks Rusiji je završio razvoj raketnog sistema "Avangard" sa potpuno novom opremom - planiranom krilatom borbenom jedinicom. Preduzeća su počela sa masovnom proizvodnjom", navodi se u izveštaju Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je podsetilo da se let krilatne borbene jedinice odvija na nadmorskoj visini od nekoliko desetina kilometara u gustim slojevima atmosfere, za razliku od tradicionalnih borbenih kompleksa interkontinentalnih balističkih raketa koji lete do cilja duž balističke trajektorije. Maksimalna brzina koju razvija "Avangard" prelazi brzinu zvuka za više od 20 puta.

Nepredvidivost putanje leta novog kompleksa se postiže zahvaljujući njegovoj sposobnosti manevrisanja i izbegavanja protivraketne odbrane.

 

Takođe je objavljeno da će "Avangard" imati otporan na toplotu sloj od titanijuma.

Predsednik Vladimir Putin je govoreći pred Federalnom skupštinom u martu saopštio da je napravljen novi borbeni sistem "Avangard", koji je u stanju da leti u gustim slojevima atmosfere hipersoničničnim brzinama, i do 20 puta brže od zvuka.

Nakon toga, zamenik premijera Rusije Jurij Borisov, koji je u to vreme bio na položaju pomoćnika ministra odbrane, rekao je da je Ministarstvo odbrane potpisalo ugovor za serijsku proizvodnju prve serije sistema "Avangard".

U junu je ruski lider saopštio da još dugo u svetu neće biti analoga novim ruskim borbenim sistemima (takođe Kinžal, Sarmat, Poseidon). On je takođe podsetio da je Moskva počela da razvija nove sisteme kao odgovor na jednostrano povlačenje SAD iz Sporazuma o protiv-raketnoj odbrani.

Rusi lansirali novu nuklearnu krstareću raketu, testiraju laserska oružja, više OVDE

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA