Najnovije

KO TI JE BILA BABA HAŠIME? Šiptare razbesnelo saznanje koliko imaju srpske krvi!

Kosovski Albanci, uključujući njihove lidere Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, imaju srpske krvi, a to ih nervira!

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Mustafa Nanos, novinar i politički analitičar iz Albanije, izneo je tvrdnje da Albanci sa KiM imaju srpsko poreklo, što je, logično, izazvalo burne reakcije među njima, jer im ne prija da čuju tako nešto.

Istovremeno, Mrdmend Meja, univerzitetski profesor sa Kosova, podelio je na Fejsbuku studiju koja se bavi pitanjem porekla Albanaca. Na osnovu studije izgleda da je poreklo Albanaca blisko grčkom, sicilijanskom i vlaškom, dok je više od 60 odsto gena Albanaca približno isto kao kod Srba.

Božidar Kljajević, poznati etnolog i istoričar, kaže da je studija veoma realna.- Albanci kojima ovo nije prijatno da čuju treba da se pomire sa istinom. Ne znam da li baš 60 odsto njih ima srpske gene, ali 40 odsto je sigurno. Albanci vode poreklo iz oblasti koja se zvala Albana, a nalazila se na južnim delovima Kavkaza i Kaspijskog mora, odatle su došli u 12. ili 13. veku i naselili se u južne delove Epira. Posle su pokušali da pređu u južnu Italiju i na Siciliju, pa je jedan deo uspeo, a deo je vraćen. Ovi što su ostali u Epiru bili su deo skitačkih plemena bez jezika, tradicije, ičega, a na kraju su otišli na sever u albanske planine – objašnjava Kljajević.

Dolazak Turaka je sve promenio.

- Prvo su poturčeni Srbi koji su živeli na prostorima Albanije, bilo da su pravoslavci ili katolici, a kasnije su Turci nastavili osvajanja na sever i albanizovali su se svi. Na prostorima severne Albanije imate albanska plemena Hoti, Kastrati, Klimenti, Krasnići, a oni svi imaju srpsko poreklo, kao i pleme Gaši, koje je čak u rodu sa Bjelopavlićima i Dukanićima. Skenderbeg je srpskog porekla, deset kolena iza njega su sami Srbi. Ta analiza je samo potvrdila da smo jedan narod sa različitim imenima. Naš prvi svetac Jovan Vladimir sahranjen je u Albaniji i taj grob čuvaju neki čestiti Albanci. Isto tako su Makedonci kompletno poreklom Srbi, a to neće da priznaju – objašnjava istoričar.

Spisak poznatih Hrvata koji kriju da su Srbi pogledajte OVDE.

Izvor: Alo!

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Neće da nastupa u Srbiji, ali nema ništa protiv Srba na svojim koncertima.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA