Najnovije

Obama: Amerika neće prolivati svoju krv u Siriji, kao Rusija!

Američki predsednik Barak Obama rekao je da će se njegova zemlja zalagati za mirno rešenje sukoba u Siriji, te da neće ponavljati greške iz prošlosti, ali i da neće prolivati krv, kao što to čini Rusija.

Obama (Foto: Jutjub)

- Ako Iran i Rusija žele da prolivaju svoju krv pokušavajući da pomognu svom sirijskom klijentu Bašaru al Asadu i tonući u živo blato, to je njihov izbor. Kao predsednik SAD napravio sam drugačiji izbor. Jedino rešenje sirijskog konflikta je politička odluka, uključujući prelazni period bez Asada. To zahteva diplomatske napore - izjavio je Barak Obama, govoreći pred diplomcima vojno-vazdušne akademije u Koloradu.
Pritom, američki šef države je dodao da "nijedan američki vojnik nije uvučen u još jedan građanski rat na Bliskom istoku". - Naša spoljna politika treba da bude snažna, ali i inteligentna - rekao je Obama, istakavši da treba pažljivo izvagati posledice mogućeg učešća američkih vojnika u različitim građanskim sukobima, jer "tome nas uči istorija". Obamin govor pred diplomacima akademije u značajnom stepenu je bio posvećen snazi američke vojske i uspesima spoljne politike SAD. Kako se približavaju izbori u SAD, ova dostignuća će republikanci sve češće dovoditi u pitanje.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA