Najnovije

KLINTONKA SE RAZROGAČILA: Samit u Helsinkiju je "napad na američku demokratiju", Putin je gospodar manipulacije!

Moskva namerava da izvrši napad na privremene izbora u SAD u 2018. sa ciljem "podrivanja američke demokratije", rekla je Klinton u govoru na festivalu Ozi Fest u NJujorku. Prema njenim rečima, "ruski agenti" mogu udarati na "servere i uređaje za glasanje i prebrojavanje glasova." Sastanak između Putina i Trampa u Helsinkiju, takođe, predstavlja "napad na demokratiju", tako što po rezultatima samita Amerikanci "nisu sigurni kakvih se pozicija pridržavao njihov predsednik", rekao je Klinton.

Hilari Klinton (Foto: Sinhua)

Hilari Klinton je kritikovala nastup Donalda Trampa u Helsinkiju na samitu, optužujući ga da nije sposoban da se "nosi sa Vladimirom Putinom" po pitanju "ruskog mešanja" na predsedničkim izborima u SAD-u 2016. godine, piše novinar Gardijana DŽon Malholand. Govoreći na Ozi Fest festivalu u NJujorku, Klinton je takođe rekala da su "ruski agenti" namerni da se mešaju na privremene izbore u SAD u novembru, sa ciljem da "podrivaju američku demokratiju" i mogu da izvrši napad na "servera, koji se šalju izbornim rezultatima," kao i na "rad uređaja za glasanje i prebrojavanje glasova".

Prema Klintonovoj, 2016. godine, Moskva je izvršila "veoma širok i uspešan sajber napad na naš izborni sistem". "Ovaj napad je udar u srce naše demokratije. Zašto predsednik nije stao u odbranu naše zemlje je velika misterija ", rekla je lider Demokrata. Ovi "uznemiravajući napadi trebaju uznemiravati svakog Amerikanca", rekla je Klinton. Ona je takođe pozvala na jasnoću sadržaja razgovora između Trampa i Putina pre njihove zajedničke konferencije za štampu u Helsinkiju. "Putin govori celom svetu o čemu su bili pregovori, ali Bela kuća ćuti. Ne sumnjajte, ovo je direktan napad na našu demokratiju. Činjenica da nismo sigurni na kojim je pozicijama naš predsednik je vrlo uznemirujuće ", rekao je Klinton.

"Vladimir Putin ima vrlo jasnu strategiju. On zna kako da vidi osobu, on je gospodar u manipulaciji ljudima. Gotovo niko ko veruje u slobodu, ne sarađuje s njim. Tramp želi da se s njim druži iz razloga koji još uvek pokušavamo da saznamo ", nastavila je Klinton. "Putin hoće raskol NATO i EU. Želi da razbije arhitekturu posleratnog sveta. On je uspešan u borbi. NJegovi napadi na naš izborni sistem bili su urađeni da pomognu Trampu ", zaključila je Klinton.

Kosovo od privatnog ranča Klinotovih u Evropi, do kolonije, više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA