Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SNIMAK SA PRVE LINIJE FRONTA: Huti odbili žestok napad Saudijaca, desetine mrtvih i ranjenih

Hutski borci odbili su veliki napad saudijske koalicije i njihovih jemenskih ogranaka na položajima Tabat al-Matar i al-Zign u centralnoj provinciji Marib nakon što su eliminisali i ranili na desetine saudijskih boraca, prenela je jemenska televizija al-Masira.

Huti, ilustracija (Foto: Jutjub)

Tokom okršaja, Huti su uništili tri vozila koalicije antitenkovskim projektilima. Dalje, hutski borci su četvrtim bacačem naciljali skup saudijskih boraca, koja je većinski eliminisana.

Al-Masira navodi da su bombarderi Saudijaca probali da pruže podršku neuspešnom napadu sa nekoliko vazdušnih udara, kao i bacanjem bombi za osvetljavanje tokom noći. Ipak, ova taktika se pokazala kao neefektivna-

Nakon propasti napada, Huti su zaplenili nekoliko lakih komada naoružanja i veću količinu municije, koji su ostali iza neprijatelja.

 

Saudijska koalicija je verovatno pokušavala da dođe do administrativne granice kod provincije Sanaa kako bi izvršili pritisak na Hute unutar jemenske prestonice. Uprkos snažnom otporu Huta na tom području, koalicija bi uskoro mogla da ponovi napad.

Iranski predsednik Hasan Rohani je upozorio Sjedinjene Američke Države da ne provociraju Teheran, rekavši da će rat sa Iranom biti "majka svih ratova", više OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA