Najnovije

Nova vežba koja je zaludela svet: Zateže stomak, leđa, zadnjicu i ruke (VIDEO)

Jednostavno puzanje učvršćuje stomak, leđa, ruke, a preporučuje se i ljudima koji imaju povrede iz saobraćajnih nesreća, pa ga fizioterapeuti i fitnes instruktori sve češće preporučuju.

Nova hit vežba (Foto: Instagram)

Svakog jutra, nakon što sunce proviri kroz prozore njenog stana u SAD-u, Danijel DŽonson počinje da puzi po kući! Iako zvuči pomalo bizarno, ovaj oblik vežbanja postaje totalni hit među fitnes trenerima i teraputima. Danijel kaže da puzanje jača osnovne mišićne grupe u telu. 
 
- Možete da puzite na mnogo načina. Možete da puzite na rukama i kolenima, možete čak i da se podignete na nožne prste i samo se ljuljate tako u položaju za puzanje. To će zaista aktivirati mišiće korea i podstaći ih da rade! Kako se pokrećete, tako radite i na ramenima, a radite i na stomaku i kukovima. Kada bih mogla da izaberem jednu vežbu za sve, to bi bila ova - rekla je Danijel, koja inače radi kao fizioterapeut na klinici Mejo. 
 
Mišići korea su svi mišići trupa i karlice koji daju stabilnost i podršku celom telu. Znači, jednostavnim puzanjem učvrstili bi i mišiće stomaka, leđa, ali i ruku. 
 
- Puzanjem se ujedno "resetuje" i centralni nervni sistem i preispituje obrazac mobilnosti koji smo naučili kao bebe - dodaje Danijel.
Fizioterapeut i kiropraktičar DŽastin Klajn često preporučuje puzanje svojim pacijentima, od profesionalnih atletičara do ljudi koji su bili povređeni u saobraćajnim nesrećama. Mnogi su se već zaljubili u ovaj oblik vežbanja.  
 
- Čini se mnogo težim nego što izgleda, jer morate dobro da se fokusirate na disanje, da držite glavu uspravno i na puzite u isto vreme. To je kao resetovanje centralne petlje u nervnom sistemu kako bi svi delovi koji su uključeni u koordinaciju, kretanje i refleksivnu stabilnost bili sinhronizovani - objasnio je Klajn i napomenuo da će puzanje vašem telu vratiti snagu, pokretljivost i stabilnost, piše Si-En-En.
 
Ukoliko pratite OVE savete vaše telo će procvetati.
 
Izvor: vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vežbe za noge i zadnjicu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA