Najnovije

KONAŠENKOV: Američke snage imaju samo jednu mogućnost da se zadrže u Siriji, a to je...

SAD imaju samo jednu mogućnost da se zadrže u Siriji - da počnu saradnju sa Moskvom na povratku izbeglica, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Konašenkov (Foto: TASS)

Šef Centralne komande Oružanih snaga SAD general DŽozef Votel izrazio je sumnju u moguću američko-rusku saradnju u Siriji na povratku sirijskih izbeglica kući.

„Nemoguće je da komandant američkih snaga na Bliskom istoku nije upoznat sa najvažnijim promenama situacije u Siriji", rekao je Konašenkov.

Po njegovim rečima, američki general je, ne samo diskreditovao zvanični stav svog Vrhovnog komandanta, već i pogoršao nezakonitost prisustva američke vojske u Siriji.

„U ovakvoj situaciji američke snage imaju samo jednu mogućnost da se zadrže u Siriji - da se sa Rusijom i zakonitim rukovodstvom zemlje priključe procesu pružanja pomoći povratku izbeglica i privremeno raseljenih lica u svoje kuće“, rekao je on.

Konašenkov je dodao da će, ako sadašnji komandant snaga SAD ne vidi mogućnost za saradnju sa Rusijom o situaciji sa izbeglicama, najbolji izlazak biti „da se ne ometa mirovni proces i da se počne sa ubrzanim povlačenjem američkih vojnika sa teritorije Sirije.

SBU u akciji razoružavanja "Banderovaca" pogledajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Doček ruske vojske u Latakiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA