Najnovije

MILENA IVANOVIĆ: Skandalozno je i sramotno da se Oliverovo stradanje koristi za dnevnopolitičke sukobe

Milena Ivanović, supruga ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, ističe da je skandal i sramota što se njegovo ubistvo koristi za dnevnopolitičke obračune u Prištini!

Milena i Oliver (Foto: Fejsbuk)

Ona to poručuje u razgovoru za Informer, a posle informacija u medijima da politički lideri na Kosovu planiraju da za Ivanovićevo ubistvo optuže vlasti u Beogradu.

Ludilo da se završi

Oliver je mučki izrešetan 16. januara ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici i Milena naglašava da pola godine kasnije samo želi da se otkrije puna istina o ovom zločinu.

- Smatram da je skandalozno i sramotno da se Oliverovo stradanje koristi za dnevnopolitičke sukobe. Nije u redu ni prema Oliveru ni prema porodici, koja prolazi kroz izuzetno težak period. A moramo da čitamo razne prljavštine o njegovom ubistvu. Želim samo da se otkrije ko stoji iza njegove smrti i da oni koji su to naložili budu privedeni pravdi... - poručuje Milena.

Ona otkriva i da se videla i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, s kojim je razgovarala o ubistvu svog supruga.

- Ne mogu da otkrivam o čemu sam pričala s predsednikom Vučićem, ali mi je veoma važno da pratim tok istrage i dobijam informacije o slučaju. Treba da se vidim i s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem. Pomno pratim sve što se dešava i čekam da se slučaj razreši. Nadam se da će se ovo ludilo završiti - navodi Milena i dodaje da nema nikakvih informacija iz Prištine:

- Čula sam se s tužiocem iz Prištine i narednih dana ću otići da dam iskaz. Ne želim da ispadne da nešto kočim. Tada ću ga pitati i dokle su stigli u istrazi - objašnjava Ivanovićeva.

Iz Prištine, inače, danima već stižu najave da će obelodaniti navodne dokaze o Oliverovom ubistvu i počiniocima koji vode do Beograda?! To se, međutim, do danas nije desilo.

Ipak, prema odlično obaveštenim obaveštajnim izvorima, u pozadini svega je ozbiljan unutrašnji politički rat koji na Kosovu tinja između predsednika ove lažne države Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja, a koji preko Ivanovićevog ubistva žele da se međusobno obračunaju. Po već uhodanom scenariju, onaj koji se pokaže kao veći antisrbin sakupiće više poena na Kosovu. U tu svrhu je i nedavno hapšenje kriminalaca iz Srbije i Crne Gore u južnoj pokrajini, a koje i Interpol traži zbog više krivičnih dela, pokušano da se dovede u vezu sa Ivanovićevim ubistvom i vlastima u Srbiji.

S druge strane, predsednik Aleksandar Vučić naveo je da je Beograd u okviru svoje istrage prvi put došao do konkretnijih tragova i dokaza o ovom zločinu.

- Prvi put imamo određene informacije i operativna saznanja i možda smo na malenom tragu nečeg ozbiljnijeg. Ne bih da govorim kuda ide taj trag. Do sada smo dobili 50 tragova koji nemaju nikakvog smisla, ali smo svaki morali da ispitamo. Prvi put u rukama imamo nešto što ima logiku. Logično jeste, a proveravamo da li je i tačno - naveo je Vučić.

Insistiramo na istini

Komentarišući ovaj pomak, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova i član Radne grupe za zločine nad Srbima na KiM Veljko Odalović kaže da on predstavlja ohrabrenje.

- Ta saznanja koja imamo, kolika god da su, nešto su što ohrabruje. Srbija će insistirati na rešenju Ivanovićevog ubistva i zbog njegove porodice i zbog manipulacija Prištine. Oni zloupotrebljavaju ovo ubistvo i pokušavaju da preusmere tragove u pravcima koji njima odgovaraju - rekao je Odalović.

Brojne nelogičnosti na mestu ubistva

-Uviđaj na mestu ubistva vršili organi Prištine

-Srbiji branjeno da pomogne u zvaničnoj istrazi

-Tokom uviđaja nestale su čaure od metaka

-Nikada nisu dostavljeni satelitski snimci na kojima se vide počinioci zločina.

"Mračni šaptač" stiže u Evropu- sledi rat protiv Soroša! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Patrijarh Irinej: "Oliver Ivanović nije napustio Staru Srbiju ni po cenu života"

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA