Najnovije

PROSLAVA AKCIJE “OLUJA”: Kolinda u Kninu odlikuje zločince Gotovinu i Markača

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović će 5. avgusta, povodom 23. godišnjice vojno-policijske operacije "Oluja" u kojoj su proterani krajiški Srbi, u Kninu uručiti odličja generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Hrvatska predsednica na proslavi prošle godine (Foto: Jutjub)

U okviru programa, kako Hina navodi, "Dan pobede i domovinske zahvalnosti", dan pre toga će biti odigrana revijalna fudbalska utakmica između ratnih veterana, pripadnika Hrvatske vojske i policije i fudbalske reprezentacije sa selektorom Zlatkom Dalićem na čelu.

Na konferenciji za novinare u upravi Grada Knina državni sekretar Ministarstva odbrane Hrvatske i predsednik Organizacionog odbora Zdravko Jakopo rekao je da "kao učesnik „Oluje“ u Kninu želi da istakne da je to bila veličanstvena vojno-policijska operacija" koja je donela mir domovini Hrvatskoj, zbog čega taj dan mora dostojanstveno da se obeleži".

Jakopo je naveo da su "sa pripremama uspešno stigli do završne faze".

Navodi se i da je državni sekretar u Ministarstvu hrvatskih ratnih veterana Ivan Vukić "pozvao sve ratne zapovednike koji su učestvovali u „Oluji“ da dođu u Knin i budu prisutni u trenutku kada hrvatska predsednica bude davala odličja generalima Gotovini i Markaču".

Pogledajte OVDE šokantan snimak a reč je o hrvatskom pevaču Tompsonu.

Izvor: Tanjug
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovaj Kolindin govor je izazvao veliku pažnju.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA