Najnovije

Težak propust Vučićevog kabineta: Predsednik izazvao skandal na Međunarodni dan šaha

Međunarodni dan šaha koji se u celom svetu obeležava 20. jula u Srbiji nije mogao da prođe bez skandala. Naime, ovaj praznik obeležen je u Predsedništvu Srbije gde je predsednik Aleksandar Vučić primio decu šahiste, ali je njegov kabinet propustio da u organizaciju događaja uključi i Šahovski savez Srbije.

Aleksandar Vučić (Foto: Sinhua)

Šahovska javnost je šokirana ovakvim propustom imajući u vidu da se kao Međunarodni dan šaha slavi datum kada je 1924. godine osnovana Međunarodna šahovska federacija (FIDE), čiji je član Šahovski savez Srbije.

Umesto da kontaktiraju ovu šahovsku instituciju, saradnici predsednika Vučića kontaktirali su neformalnu grupu šahista da se uključe u organizaciju događaja u Predsedništvu i time poslali jako negativnu poruku na ovaj šahovski praznik. 

U Šahovskom savezu Srbije nisu hteli da komentarišu saznanja Pravde, ali su potvrdili da nisu učestvovali u događaju koji je 20. jula organizovan u Predsedništvu. Iako je Pravda poslala pitanja press službi predsednika Aleksandra Vučića do danas nismo dobili odgovor na postavljena pitanja.

Žalosno je što je umesto praznika šaha taj datum iskorišćen za prikupljanje jeftinih političkih poena. Međutim, to na najbolji način i ilustruje odnos države prema ovom sportu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA