Najnovije

NOVA KOALICIJA U OPOZICIJI: Janković i Tadić prave građanski savez?

Da li će se nakon formiranja Saveza za Srbiju, Srpskog patriotskog saveza, ujediniti PSG Saše Jankovića i SDS Borisa Tadića?

Tadić i Janković (Foto: Jutjub)

Ova mogućnost prozlazi iz izjava Jankovića i Tadića, koji su odbacili ulazak u SZS ako u njemu budu Dveri i Demokratska stranka Srbije.

Janković je nedavno rekao da su za predizbornu koaliciju sa proevropskim strankama, te da sa mnogo njih već najbliže sarađuju i da se taj spisak stalno proširuje. I Tadić je SZS zamerio desničare, uz ocenu da bi opozicija imala veće šanse ukoliko bi se formirala dva bloka. Kakve su šanse za dogovor?

Portparol SDS Konstantin Samofalov kaže da razgovaraju sa svim proevropskim građanskim strankama.

- I sa onima koje su van pregovora o ulasku u savez i sa onima koje su u tim pregovorima. Naš stav je i dalje da je potrebno ujediniti proevropsku građansku opoziciju i da je jedini način da pobedimo Vučića principijelnom politikom, a ne neprincipijelnim koalicijama. To je posebno bitno jer nije problem samo rasipanje glasova, već i apstinencija birača. Opozicija mora ponuditi tim biračima i jasnu politiku i rešenja. Mi dakle i dalje razgovaramo sa svima i nakon svih završenih razgovora donećemo odluku o našem daljem delovanju. Nas stav je jasan, ali smo spremni da saslušamo i drugaciju argumentaciju - rekao je Samofalov.

Janković nije odgovarao na pitanje o mogućnosti saradnje, a izvor  kaže da na političkoj sceni postoje partneri koji su mu prihvatljivi.

- Dogovor o ključnom vrednosnom i političkom pravcu koji će političke organizacije građanske i evropske orijentacije ponuditi Srbiji imaće sve bitne elemente. Stvaraju ga pre svega nove političke organizacije i ljudi u politici - kaže sagovornik.

Izrael napao Siriju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Saša Janković: Ne želim da budemo Vučićev odraz u ogledalu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA