Najnovije

DVERI IDU SA ĐILASOM: "Bićemo jedni od osnivača Saveza za Srbiju"

Na sednici Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri, održanoj u Čačku, doneta je odluka da Dveri stupaju među osnivače budućeg Saveza za Srbiju.

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da je ovo važan trenutak i krupna odluka za Dveri, koju nismo ni brzo ni lako doneli. “Ocenili smo da je prioritet stvaranje jedinstvene opozicione kolone jer je to jedini način da se izborimo za smenu ove nakaradne vlasti. Dveri će biti među osnivačima Saveza za Srbiju, ali će zadržati i svoju autonomiju u delovanju jer mi od svog identiteta nećemo odstupiti.”– rekao je on.

Obradović je rekao da su u programsku platformu budućeg Saveza za Srbiju ušle mnoge važne tačke iz programa Dveri, što nas je motivisalo da uđemo u Savez. Kako ističe, Savez ima veoma jasan stav o KiM da se mora poštovati Ustav Srbije i Rezolucija 12 44 SB UN. Savez je protiv referenduma o KiM, protiv potpisivanja bilo kakvog dokumenta koji bi išao na ruku nezavisnosti Kosova i protiv članstva nepostojeće države Kosovo u UN, što je za Dveri posebno važno, ističu iz ovog Pokreta.

“Način rukovođenja i odlučivanja unutar Saveza u kome nema lidera i preglasavanja, već se sve odluke donose konsenzusom – za nas je prihvatljiv.

Takođe, ideja prelazne Vlade, oročene na godinu dana, koja će osloboditi medije i obezbediti normalne izborne uslove, za nas znači šansu da na prvim slobodnim izborima posle Vučićevog pada možemo slobodno da predstavimo naš politički program, a da građani mogu da glasaju bez straha i ucena, poručuju iz Dveri.

Verujemo da od trenutka formiranja Saveza za Srbiju srpska politička scena više neće biti ista. Imaćemo kolonu ujedinjene vlasti i kolonu ujedinjene opozicije i to će biti jasan izbor za sve građane Srbije: da li žele političke promene ili nastavak vladavine ove korumpirane vlasti. “ – završio je Obradović.

Slobodari poručili da žrtva Olivera Ivanovića ne sme biti zaboravljena i zloupotrebljena, više o tome OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

 

Vučić je marioneta, evo ko zaista kontroliše Srbiju ! - Ivan Ivanović

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Boško Obradović: Kakav opozicioni savez je prihvatljim za Dveri

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube