Najnovije

BRUTALAN ODGOVOR MILOJKU PANTIĆU: Sada je dobio je šta je zaslužio (VIDEO)

Večerašnja utakmica između Rusije i Hrvatske jasno će pokazati koliko je zrela nacionalna svest u Srbiji i da li je ovdašnji narod sprema i sposoban da zaštiti svoje osnovne interese, poručuje Miodrag Zarković, voditelj i bivši sportski novinar, u svojoj najnovijoj emisiji "Spin.NJet" koja se prikazuje na JuTjub kanalu HelmKast.

Zarković i Pantić (foto: Jutjub)

Osvrćući se na neočekivano snažnu i glasnu podršku koju u srpskoj javnosti uživa hrvatska reprezentacija, uprkos tome što njihovi fudbaleri pobede u Rusiji slave uz ustaške pesme Marka Perkovića Tompsona i zastavu iz zločinačke "Oluje", Zarković kaže da nije toliko važan rezultat utakmice, koliko srpska reakcija na isti: "Ukoliko sa Rusima budemo slavili ako pobede, odnosno tugovali ako izgube, onda ovaj narod ima razloga za optimizam. Ukoliko pak budemo tugovali ili slavili sa Hrvatima, biće to još jedan pokazatelj koliko je dubok sunovrat i ponor u koji smo upali".

Emisija se opširno bavi pojedincima koji su javno izrazili navijačku naklonost prema Hrvatskoj, kao što je na primer Novak Đoković, a naročito Milojkom Pantićem, bivšim sportskim komentatorom, koji je u izjavi za HRT otišao toliko daleko da je srpsko navijanje za Rusiju poistovetio sa "kleronacionalizmom" i "šovinizmom".

"Ne pogađa me to kako Pantić opisuje nas koji navijamo za Rusiju a protiv Hrvatske. Kada bi o nama pričao nešto lepo i pohvalno, trebalo bi da se zabrinemo. Ali, kada smetamo takvima kao što je Pantić, onda mora da radimo nešto dobro", kaže Zarković.

U emisiji se analizira i poruka SNS funkcionera Vladimira Đukanovića, koja je potpuno suprotna Pantićevoj, ali za koju se ističe da nije iskrena već licemerna, pošto je Đukanović deo režima Aleksandra Vučića koji prema Hrvatskoj (protiv koje Đukanović navodno oštro navija) često vodi popustljivu i poniznu politiku.

"Rusija je prva zemlja koja ovakvo takmičenje organizuje pod sankcijama. I, gde se vide posledice tih sankcija?! Nigde! Stadioni velelepni, ruski gradovi beskrepkorni, bezbednost na najvišem nivou, sve funkcioniše na najbolji mogući način! Takva Rusija zaslužila bi podršku i da nam nije bratska i prijateljska, a pogotovo je zaslužuje u ovom trenutku kada, kako se naslućuje, upravo rusko protivljenje otežava Vučićevom režimu da prihvati poslednju američku ponudu za odricanje od Kosova i Metohije", kaže se u emisiji.

Emisiju možete pogledati na videu ispod…

OVDE pogledajte sve o Vučićevom paklenom planu da prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA