Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA OKRUŽILA DŽIHADISTE U GRADU DARI, ŽESTOKE BORBE: Zauzeta baza, dejstvuju i Golan lanseri (MAPA/FOTO/VIDEO)

Deo džihadista i militanata je odbio da prizna kapitulaciju, pa se danas vode žestoke borbe.

Lanser Golan danas u akciji u Dari (foto: Jutjub)

Pobunjenici su juče potpisali kapitulaciju u provinciji Dara, ali su neke grupe odbile da predaju oružje ili da budu preseljeni na neku drugu lokaciju. 

U pitanju su mahom džihadisti koji su odbili dogovor i utvrdili se u neoslobođenim delovima Dare i spremaju se za odbranu do poslednjeg čoveka. 

8. jula 4. Divizija Sirijske Arapske je zauzela protivavionsku bazu zapadno od grada Dara nakon borbi protiv džihadista Hajat Tarir al Šam. 

Time su zauzete ključne pozicije oko grada i uskoro će početi opsada južnog dela grada Dara u kojem se nalaze preostali džihadisti. 

Ova mapa pokazuje trenutno stanje na terenu. 

Par časova ranije Tigrove snage su ušle u gradove Um al Majadin i al Tajiba, koji se nalaze u istočnom delu provincije Dara, nakon žestokih borbi protiv džihadista koji su odbili dogovor o evakuaciji koji je potpisan 6. jula. 

Situacija se menja iz trena u tren i postoje informacije da su džihadisti okruženi u južnim delovima grada Dara ipak spremni na pregovore o evakuaciji u delove pod kontrolom opozicije u severnoj Siriji. 

Kako su izgledale današnje žestoke borbe možete da vidite u ova dva videa ispod... 

OVDE pogledajte kako su Kurdi potisli teroriste Islamske Države. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA