Najnovije

VUČIĆ: Slanje crnogorskih vojnika na KiM neprijateljski čin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne bi bilo šta karakterisao teškim rečima, ali je ocenio da svakako nije prijateljski čin to što Crna Gora šalje svoje vojnike na Kosmet.

"To je sve ono što nismo imali, a danas imamo" (Ilustracija: Pravda)

Aleksandar Vučić je podsetio da je premijer Crne Gore Duško Marković, prilikom posete Beogradu i u razgovoru sa njim, rekao da Crna Gora razume koliko je KiM bolno i teško pitanje za Srbiju i da će se odnositi prema njemu sa posebnom pažnjom, uzimajući u obzir i interese Srbije, i ono što Srbija kaže.

"Niti su nas pitali... Oni su suverena država, oni mogu to, ali znaju kakav je naš stav u slučaju KiM. To što će oni nešto tako značajno da rade, jedan, dva ili tri njih, to je bezveze, to ničemu ne služi, osim da oni ispune zadatak koji su dobili od NATO-a", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska kompanije "Teleoptik".

Predsednik Vučić je ocenio da slanje crnogorskih vojnika na KiM nije naročito prijateljski gest.

"Napred, momci, vi radite svoj posao. Mi znamo da to nije naročito prijateljski gest prema Srbiji. Mi ćemo svoj posao da radimo, i to je to. Nema velike filozofije, a da nas terate da kažemo kako je to divno... i sad ćete vi sa tom dvojicom da sačuvate naše manastire... tu priču nekom drugom pričajte", rekao je Vučić.

"Ruše šansu da dobijemo više nego što imamo danas"

Vučić je rekao da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata, što tajnih, što javnih, i da će pred narod izaći sa predlogom kad bude znao šta je maksimum koji možemo da dobijemo.

"Kada pročitate 500 stranica dnevno tajnog i javnog materijala – znate nešto više od drugih i morate da preduzimate odgovorne mere", rekao je predsednik.

Predsednik Srbije je rekao da, šta god da bude urađeno oko Kosova i Metohije, mora da se ide na referendum i poručio da bilo kakva odluka nije moguća bez ustavnih promena, a da oni koji "ruše" referendum rade protiv budućnosti zemlje.

Referendumu se, kaže, protive svi oni koji misle da time ruše njega: "A ruše, zapravo, svoju zemlju, njenu budućnost i šansu da dobijemo više nego što sada imamo", primetio je Vučić.

OVDE pogledajte šta je Vučić rekao o susretu sa Porošenkom.

Izvor: RTS/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milošević u Hagu: Kosovo je Srbija

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA