Najnovije

LAVROV STIŽE U BANJALUKU SA PORUKOM: Moskva spremna da podrži RS oko pitanja statusa

Moskva je spremna da podrži Republiku Srpsku da otvori pitanje svog osamostaljenja, naročito u kontekstu pregovora o konačnom rešenju za KiM, pišu "Novosti".

Milorad Dodik (Foto: Sinhua)

Prema saznanjima lista, ovu poruku predsedniku RS Miloradu Dodiku trebalo bi da prenese ruski šef diplomatije Sergej Lavrov koji će 16. i 17. septembra posetiti Sarajavo i Banjaluku.

Kako pišu "Novosti", Moskva je već nezvaničnim kanalima i Beogradu i Banjaluci poslala signal da je sa velikom pažnjom primljen Dodikov čvrst stav da će, ukoliko Priština dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama ili dogovor oko KiM bude podrazumevao bilo koji slican aranžman i Srpska krenuti putem osamostaljivanja. 

List napominje i da će se dolazak Lavrova u Banjaluku poklopiti sa razgovorima koje će predsednik Aleksandar Vučić 15. septembra voditi u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. 

Rešavanje kosmetskog pitanja biće centralna tema u Kremlju koji pažljivo prati sadržaje razgovora Beograda i Pristine, a posebno uticaj medjunarodnog faktora na to pitanje, navode Novosti.

Da li se sprema najveća privatizaciona pljačka u istoriji Srbije saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zaharova u Guči.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA