Najnovije

VUČIĆ: Za Nemce je Kosovo gotova stvar i pripada Albancima; Nemačka nas je već razgraničila priznanjem KiM

Nemačka nas je već "razgraničila" onog trenutka kada je priznala celovito, suvereno i nedeljivo Kosovo, rekao je u utorak predsednik Srbije Aleksandar Vučić u odgovoru na pitanje kako vidi stav kancelarke Angele Merkel da nema promene granica na Balkanu.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Vučić je izrazio čuđenje što je deo javnosti izjavu Merkel shvatio kao neku novu poruku.

"Šta znači to što je Merkel rekla? To što je rekla znači samo da nas je ona već 'razgraničila' tako što je celo Kosovo nezavisna država", rekao je predsednik Srbije i dodao da to ljudi treba da imaju na umu.

"Oni koji su raduju njenoj izjavi treba da znaju da je za Merkel, kao i za ceo svet, sa malim izuzecima, da svi oni smatraju Kosovo i Metohiju celovitom, suverenom i nedeljivom teritorijom i da ta teritorija pripada Albancima", dodao je i ukazao da samo iz našeg ugla postoji pitanje - čije je Kosovo?

"Iz njihovog ugla je to završena stvar", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u utorak da je sasvim sigurno da će se sa predsednikom privremenih vlasti u Prištini Hašimom Tačijem sastati početkom septembra u Briselu, ističući da će to biti prilika da se sagleda da li postoji mogućnost za izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazimo.

"Takva je najava iz Brisela", dodao je on odgovarajući na pitanje novinara posle posete Vojnotehničkom institutu.

Rekao je da je moguće da obojica učestvuju i na Evropskom forumu Alpbah, gde su najavljeno tokom "Političkih razgovora", koji su zakazani za 25. i 26.avgust, mada on još ne zna da li će ići tamo.

"Još nisam odlučio da li ću da idem u Alpbah", dodao je on.

Vučić je kazao da će biti interesantno da vidimo posle svega šta je to i gde smo stali, kao i da li postoji bilo koja mogućnost za izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazimo. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne smatra da će SPS da izađe iz Vlade Srbije, ali i poručio da svako kome se nešto ne sviđa može da ide, i precizirao da se to odnosi i na neke iz njegove, ali i iz drugih partija.

"Samo da se ne sedi na dve stolice", primetio je i dodao da kad to kaže misli manje na SPS, nego na neke druge ljude i u partiji koju vodi ali i u nekim drugim partijama. 

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da, "poznavajući SPS", oni ne bi izašli iz vlade "nizašta na svetu", da bi možda mogli da promene partnere i to odmah čim bi im se ukazala prilika, ali i dodao da to ipak kaže u šali, mada je legitimna stvar da neko o tome razmišlja.

Kako je rekao to je normalno i da svako može da misli da mu je bolje sa nekim drugim i da je i to u redu... ali smatra da ne postoji realna opasnost od toga u ovom trenutku. 

Naveo je da je stvar u tome da je potrebno da imate legitimitet i 126 poslanika u parlamentu. 

Ponovio je da je svako slobodan da ide, da niko ne treba nikoga da zadržava, i ako se nekom ne sviđa "doviđenja". 

Kako je rekao, i svako iz SNS je slobodan da ide, i poručio: 

"Samo nemojte na dve stolice da sedite". 

Vučić je rekao da to može da uradi ko hoće i da ode a ne da ga koristi za sve što mu treba, a onda mu "zabije nož u leđa". 

Naveo je i da tu manje i misli na SPS nego na neke druge ljude i u partiji koju vodi ali i u nekim drugim partijama.

Pročitajte OVDE ko kaže "Ako Vučić uspe u svojoj nameri, ovo će biti najveća pljačka do sada".

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić će priznati Kosovo. Priprema narod za to

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA