Najnovije

BUĐENJE AFRINA: Kurdi ustali protiv turskog zuluma, džihadisti ginu jedan za drugim!

Kurdske Jedinice narodne zaštite (YPG) objavile su nove detalje o još dva napada njihovih ćelija protiv turskih oružanih snaga (TAF) i Slobodne sirijske vojske (FSA) u oblasti Afrin.

Kurdi u napadu na militante FSA i turske snage (Foto: SANA)

Prema izjavi, Abdul Razak al-Bakr, komandant militantne pro-turske jedinice, umro je 8. avgusta nakon što je ranjen u eksploziji bombe u okrugu Mabati u Afrinu.

Dana 11. avgusta, ćelije Kurda su upotrebile motocikl-bombu na putu do sela Kafr DŽanah u okrugu Šere. Napad je pogodio zajedničku patrolu turske vojske i snaga militanata, kada je ubijen jedan turski vojnik, a jedan ranjen. Tada je ubijen i značajan broj militanata FSA.

JPG ćelije sprovode napade na patrole i položaje turske vojske i FSA u Afrinu konstantno. Prema izjavama JPG objavljenim 9. avgusta, članovi grupe napali su snage pod vođstvom Turske u Afrinu između 5. avgusta i 6. avgusta.

Zatim, JPG je razneo vozila pripadnika ogranka FSA Failak Šama na putu između sela Kibašin i Burdž Hajdar u distriktu Šerava. Vozilo je navodno uništeno i ubijena su dva pro-turska borca.

Kurdi su takođe napali i uništili tursko oklopno vozilo između grada Afrin i okruga DŽinderes. Dva turska vojnika su poginula, a još tri su povređena. Kurdi su takođe detonirali eksplozivnu napravu  u policijskoj stanici militanata u centru grada Afrina. Tri člana policije su poginula, a još sedam je ranjeno.

Ruska vojna baza ponovo je bila meta napada džihadista. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bliska borba između Kurda i turskih snaga za Afrin

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA