Najnovije

"Republika Srpska neće druge snage na svojoj teritoriji"

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske neće dozvoliti raspoređivanje drugih policijskih snaga na teritoriji tog entiteta, bez saglasnosti Vlade Srpske, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Policija Republike Srpske (foto: MUP Republike Srpske)

- Pokušaji raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske, koji dolaze od ministra bezbednosti u Savetu ministara Dragana Mektića, unapred su osuđeni na propast, jer nisu u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, kao i potpisanim sporazumima između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i drugih policijskih agencija u BiH - naglasio je Lukač, prenela je RTRS.

Podsetio je da MUP RS ima potpisan Sporazum o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice sa Graničnom policijom BiH.

Lukač je pojasnio da je prema ovom sporazumu trenutno angažovano 80 policijskih službenika MUP-a Republike Srpske i da je MUP Srpske, u skladu sa procenama sa terena i na osnovu zvaničnog zahteva Granične policije BiH, spreman da angažuje i dodatne snage Policije Republike Srpske na zaštiti granice, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

- Pokušaj raspoređivanja drugih policijskih snaga na teritoriji Republike Srpske od ministra Mektića, još je jedan od njegovih nepromišljenih zahteva sa dalekosežnim posledicama i predstavlja presedan koji su osmislili njegovi mentori iz Sarajeva, a koji su njega zadužili da sve sprovede s ciljem urušavanja nadležnosti MUP-a Republike Srpske i teritorijalnog integriteta Republike Srpske - upozorio je ministar unutrašnjih poslova Srpske.

Lukač je naglasio da je u skladu sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, Policija Republike Srpske nadležna za sprovođenje zakona i održavanje bezbednosti na teritoriji Srpske, a tako će biti i u budućnosti.

OVDE pogledajte šta je rekao Tači o razgraničenju.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Naša Srpska Republika

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA