Najnovije

ZVEZDA KAŽNJENA ZBOG SRPSKOG GENERALA! Evo šta sve piše u skandaloznom obrazloženju kazne UEFA

Domaći mediji su došli u posed papira UEFA vezanih za kažnjavanje Crvene zvezde! 

Zvezdini navijači (Foto: Jutjub)

Disciplinska komisija UEFA nije imala milosti prema crveno-belima koji su od ranije bili pod uslovnom kaznom, pa su zbog skandiranja generalu Ratku Mladiću i pevanju pesme "Mladiću moj" oštro sankcionisani, piše Kurir.

"S obzirom na okolnosti i izložene činjenice, kao i ozbiljnost incidenta nismo mogli da postupimo po standardnoj proceduri. Navijači su iskazali govor mržnje skandiranjem Ratku Mladiću koji je osuđen za genocid. Ovim su pokazali nepoštovanje prema žrtvama i etničkoj grupi koja je bila žrtva u sukobu. Ovo je vrlo upadljivo u kontekstu UEFA i poruke koja se šalje. Pošto se ovaj slučaj odnosi na treću povredu u poslednje dve sezone, primenjujemo član 14, koja sankcioniše jednu utakmicu bez prisustva publike i kaznu od 50.000 evra. Ova sankcija ne može biti ublažena. Zakrčenje stepeništa koje se ponavlja takođe donosi novčanu sankciju od još 22.000 evra, stoji u obrazloženju UEFA.

S obzirom da je Crvena zvezda u februaru bila pod uslovnom kaznom od jedne utakmice bez prisustva publike, ona automatski stupa na snagu novom odlukom, što znači da je prvak Srbije kažnjen ukupno sa dve utakmice bez gledalaca. Ovo su glavni razlozi zbog kojih je UEFA drakonski kaznila Crvenu zvezdu sa naredne dve utakmice bez prisustva publike. To je ogroman problem za prvaka Srbije, pošto će odlučujuću utakmicu protiv Salcburga u utorak na stadionu "Rajko Mitić" igrati bez podrške navijača. Kada se na sve to doda i finansijski momenat, jer je Crvena zvezda samo od prodaje karata mogla da zaradi milion evra, onda je jasno zašto se čelnici kluba iz LJtice Bogdana hvataju za glavu.

Kao što je ranije pisano, Crvenoj zvezdi se na teret stavlja ponašanje dela navijača, tačnije klicanje generalu Ratku Mladiću, što je evidentirao izaslanik FARE, agencije koja blisko sarađuje sa UEFA. Pored toga, problem je bilo i blokirano stepenište, što je povreda člana 38 pravilnika o bezbednosti, zbog čega će klub morati da plati 72.000 evra.

Slovaci oduševili "delije" pesmom o Kosovu, više OVDE.

Izvor: Kurir sport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dule Savić o Kosovu i Metohiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA