Najnovije

PAROVIĆ: Ako vlast prihvati državnost Kosova za stolicu u UN potpisaće nacionalno samoubistvo!

Ako vlast bude pokušala podelu ulazi u sukob sa EU i Rusijom i otvara pandorinu kutiju etničkih prekrajanja granica na Balkanu, smatra Miroslav Parović iz NSP.

Miroslav Parović (Foto: Jutjub)

Miroslav Parović iz Narodnog Slobodarskog Pokreta izneo je danas ispred svoje stranke saopštenje. Saopštenje prenosimo u celosti:

Trenutno je situacija na međunarodnom planu po pitanju KiM sledeća: Rusija i Kina su za poštovanje Rezolucije 1244 (Kosovo u Srbiji pod međunarodnim protektoratom i bez državnosti), EU je protiv podele KiM i dominantno je  za to da tzv. 

Republika Kosovo uđe u UN, Velika Britanija je protiv podele KiM i za to je da tzv. Republika Kosovo uđe u UN, SAD je po svim dosadašnjim potezima za to da bez podele tzv. Republika Kosovo uđe u UN s tim da ostaje da se vidi da li u Trampovoj administraciji ima onih koji su spremni da menjaju politiku prema Balkanu mimo volje Velike Britanije i EU, a što je dosta teško zamisliti. 

Šta ostaje Srbiji? Ako vlast bude pokušala podelu ulazi u sukob sa EU i Rusijom i otvara pandorinu kutiju etničkih prekrajanja granica na Balkanu. Ako bude prihvatila da tzv. Republika Kosovo dobije potpunu državnost time što će dobiti stolicu u UN time bi vlast potpisala nacionalno samoubistvo. Jedino normalno i održivo rešenje je držati se Ustava i Rezolucije 1244 i insistirati na tome da je pitanje Kosova međunarodno pitanje i da se samo može rešiti u okviru Saveta bezbednosti UN. 

A do tada zatvoriti sve otvorene unutrašnje sukobe na temu KiM, pogotovo sa Srpskom pravoslavnom crkvom i delom Srba koji žive na KiM i krenuti u aktivno ojačavanje srpskih pozicija na KiM.

Supruga Milena objavila emotivnu fotografiju sa Oliverom Ivanovićem, više OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Parović i Vacić u emisiji “Pravac”

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA