Najnovije

ŠAMAR IZ CG: Policija sprečila Amfilohija da održi službu

Policija Crne Gore i ove godine najpre je zabranila, a potom i onemogućila mitropolitu Amfilohiju da održi službu u Crkvi na Ivanovim Koritima.

Amfilohije (Foto: Jutjub)

Služba je trebalo da se održi povodom praznika Preobraženja Gospodnjeg, javljaju Večernje novosti.

- Policijske snage su od rane preobraženjske zore bile raspoređene oko Crkve Preobraženja na Ivanovim koritima tako da sveštenstvo i verni narod nisu mogli da uđu u sveti hram radi služenja Svete liturgije - saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

- Policija nema pravo, da svojim nezakonitim rešenjima grupicu samozvanaca proglašava za crkvu i da se na tako grub način poigrava sa najdubljim osećanjima pravoslavnih vernika. Uprava policije je dužna da u skladu sa zakonskim propisima na zakonit način predupredi i spreči ometanje javnog reda i mira svuda, pa i na Preobraženje ove godine na Ivanovim koritima, "od grupice samozvanaca i jurišnika na svetinju i hrišćanski praznik, a ne da zabranjuje preobraženjsko bogosluženje u pravoslavnom hramu na Ivanovim koritima i da tako atakuje na vekovni kanonski poredak i crkvenu imovinu - kažu iz Mitropolije, povodom još jedne zabrane vernicima i mitropolitu Amfilohiju da na Preobraženje održe službu, čime im je uskraćeno pravo na slobodu veroispovesti.

Neopravdano brutalni napadi čelnika SNS na mitropolita Amfilohija zbog izjave u kome izražava strah da bi Vučić mogao da prizna nezavosnost Kosova i Metohije, u kojima je mitropolit optužen čak i za vradžbine, naišli su na brojne osude javnosti, više o tome OVDE.

Izvor: B92/Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amfilohije o Vučiću. 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA