Najnovije

Srbija nikada neće biti deo koalicije protiv Turske: Dačić na otvaranju Konzulata Srbije u Antaliji

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, u Antaliji je izjavio kako Srbija nikada neće biti deo nikakve koalicije onih koji žele da rade protiv Turske, prenose agencije.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Dačić je nakon ceremonije otvaranja Konzulata Srbije u Antaliji, s ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom održao zajedničku konferenciju za novinare.

- Srbija nikada neće biti deo nikakve koalicije onih koji žele da rade protiv Turske, uključujući i neke od ovih organizacija koje se nalaze u zemljama u našem regionu i Srbija nikada neće pružati utočište nekome ko bi se borio protiv turskih interesa, turske države i naših turskih prijatelja - izjavio je Dačić.

Poželeo je mnogo sreće počasnom konzulu Fikretu Ozturku u radu i zahvalio na prihvatanju odgovorne dužnosti. Dačić je uveren kako će Ozturk i njegova porodica doprineti uspostavljanju tešnjih veza i saradnje dve zemlje.

Ukazao je kako je u Srbiji prošle godine zabeleženo gotovo 100.000 turista iz Turske, ali i na brojne turiste iz Srbije u Turskoj.

- Mislim da možemo da radimo još mnogo više. Naše dve zemlje su ukinule vize. To je jedan od najviših stepena prijateljstva između zemalja. Uveli smo takođe, režim slobodne trgovine, tako da mi nastavljamo dalje našu saradnju - dodao je Dačić.

Dačić je ukazao na trud da saradnja obuhvati sve oblasti, od politike, ekonomije, kulture, obrazovanja, sporta.

- Vi znate da ovde u Turskoj postoji veliki broj građana koji imaju poreklo iz naše zemlje. Istorijska kretanja su bila takva da ima dosta naših ljudi, s našim poreklom koji ovde žive. Takođe, postoji i u našoj zemlji i jedan broj Turaka, ali i muslimanskog stanovništva, bilo da se oni zovu Bošnjaci ili muslimani, koje ima posebne simpatije prema Turskoj. Mi sve to moramo i treba da koristimo da bude u funkciji zajedničkog života i zajedničkih interesa Srbije i Turske - smatra Dačić.

Pročitajte OVDE šta je Šešelj brutalno napisao o preminulom Kofiju Ananu.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj: Kosovo treba proglasiti okupiranom teritorijom!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA