Najnovije

PUCANO NA AMERIČKU AMBASADU U ANKARI: Napadači u bekstvu (VIDEO)

Ispaljeno nekoliko hitaca iz vozila u pokretu, pri čemu je pogođen prozor kućice za obezbeđenje. Na američku ambasadu u Ankari, oko 5 sati po lokalnom vremenu, ispaljeno je nekoliko hitaca iz vozila u pokretu, pri čemu je pogođen prozor kućice za obezbeđenje

Turska policija (Foto: Jutjub)

Timovi policije traže napadače koji su pobegli u belom automobilu, prenosi Rojters. Kako se navodi, napad se dogodio u okolnostima pogoršanih odnosa Ankare i Vašingtona zbog suđenja američkom svešteniku Endru Bransonu u Turskoj.

Kancelarija guvernera Ankare potvrdila je da je ispaljeno šest hitaca iz belog automobila u pokretu ka zgradi ambasade u 5.30 po lokalnom vremenu, kao i da su tri metka pogodila kapiju i prozor ambasade.

U saopštenju Kancelarije navodi se da je u toku istraga i da još nisu identifikovani napadač ili npadači, prenosi AP. Portparol američke ambasade Dejvid Gejner zahvalio se policiji na brzoj reakciji i dodao da prilikom napada niko nije povređen. Kako je rekao, ambasada je inače zatvorena do narednog ponedeljka zbog muslimanskog praznika Kurban - bajrama.

O najnovijem terorističkom napadu u Španiji više pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Napad na američku ambasadu u Ankari

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA