Najnovije

RUSKA VOJSKA UPOZORAVA: DŽihadisti spremaju ofanzivu na severu Sirije, odbijaju pregovore!

Komanda radikalnih grupa u Siriji otvoreno je objavila da priprema ofanzivu na vladine snage i da odbija svaki dijalog o političkom rešavanju konflikta, saopštio je na brifingu Aleksej Cigankov, rukovodilac Centra za mirenje neprijateljskih strana u Siriji

DŽihadisti u Idlibu (Foto: Pravda)

- Komanda formacija “Nacionalna armija oslobođenja”, “Front za nacionalno oslobođenje” i “Front za oslobođenje Sirije” otvoreno je saopštila da priprema ofanzivu protiv vladinih snaga i odbija svaki dijalog o političkom rešenju krize - saopštio je Cigankov.



On je ponovo naglasio da Centar za mirenje zaraćenih strana poziva komandante nezakonitih formacija da prekinu sa oružanim provokacijama i da se okrenu dijalogu.

Aleksej Cigankov je takođe rekao da su militanti u protekle dve nedelje uhapsili više od 500 pristalica dijaloga sa Damaskom u zoni deeskalacije u Idlibu i da je sudbina većine njih još uvek nepoznata.

- Hapšenja pristalica političkog dijaloga sa Damaskom među lokalnim stanovništvom i opozicionim komandantima na teritoriji zone deeskalacije u Idlibu se nastavljaju. Broj građana koji su u poslednje dve nedelje zatvorili militanti iz radikalnih grupa već je premašio 500. Zatočenici se odvode na nepoznatu destinaciju, sudbina većine njih je nepoznata - rekao je Cigankov.

Lider džihadista Hadžat Tahrir al Šama posetio je svoje jedinici na liniji fronta u severnoj Latakiji. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Civili nastavljaju da napuštaju Idlib uoči predstojeće ofanzive snaga Sirijske arapske vojske (SAA). Oni beže iz Idliba i sklanjaju se na sigurno na teritoriju koju kontrolišu vladine snage. Jedan od koridora za evakuaciju civila je i ovaj koji su uspostavile ruske snage nadomak Abu Duhura

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA