Najnovije

AMERIKA SPREMA NAPAD NA IRAN?! Opasno se zahuktava, Gugl blokirao Teheran, zapadne aviokompanije obustavljaju letove!

Prema saopštenju koje je objavio Gugl, najmanje 58 naloga je zatvoreno ove sedmice nakon što je navodno otkriveno da šire dezinformaciju protiv Sjedinjenih Država (SAD). Među uklonjenim nalozima su neki Jutjub kanali, Gugl je ugasio Iransku radio-televiziju (IRIB), koja je u državnoj svojini.

Donald Tramp i Hasan Rohani (Foto: Pravda/Sinhua)

- Identifikovali smo i prekinuli broj računa povezanih sa IRIB koji su bili povezani sa pomenutim, uključujući i deljenje političkog sadržaja na engleskom jeziku u SAD - napisao je Kent Voker, Guglov visoki činovnik za globalne poslove, stoji navedeno u blogu.

Konflikt koji traje: Amerika-Iran (Ilustracija: dailyreckoning)

Gugl je uklonio 39 kanala na Jutjubu, koji su imali više od 13.000 prikaza u Sjedinjenim Državama, 13 naloga na društvenom mrežnom servisu Gugl Plus i šest naloga na Blogeru, kažu u kompaniji. Gugl je takođe naveo da je na Jutjubu blokirao još 42 kanala koji su povezani sa Agencijom za internet istraživanje, koja ima veze sa Kremljom. Firma koja stoji iza ovog otkrića identifikovana je kao Fajr Aj. Oni su navodno dojavili Guglu o ovim iranskim nalozima.

Avio kompanije “Britiš ervejz” i “Er Frans” narednog meseca obustavljaju letove za Iran

Avio kompanije Britiš ervejz i Er Frans objavile su danas da će narednog meseca obustaviti letove za Iran, uz obrazloženje da taj let nije "komercijalno održiv"
Ponovni uvođenje američkih sankcija Iranu izazvao je pad vrednosti iranske valute, riala, što je građanima Irana otežalo putovanje u inostranstvo. Britanska kompanija ponovo je uvela letove za Teheran pre dve godine, nakon četvorogodišnjeg zastoja, a kako je navela, poslednji let za taj grad biće 22. septenmbra. Istovremeno, kompoanija se izvinila putnicima koji su planirali da putuju u Iran i navela da će refundirati cenu karte putnicima ili omogućiti put preko drugih kompanija.

Iranska armija (Foto: topwar.ru)



Er Frans koja je realizovala letove u teheran preko niskobudžetne kompanije DŽun smanjila je učestalost letova sa tri na jedan nedeljno od početka avgusta i saopštila da će ih u potpunosti obustaviti od 18. septembra. Slično je saopštila i kompanija KLM koja će takođe od septembra obustaviti letove ka Teheranu preko Amsterdama.

Islamska država odlučila da preda oblast istočne Svejde sirijskoj vojsci. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda/Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Iranska ekonomija danas

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA