Najnovije

ČOVEČE, PRIČAŠ GLUPOSTI, DAJ MALO BUDI REALAN! Srbi nemaju nikakva prava na svojoj svetoj zemlji, a albanski ministar traži...

Albanski ministar za Evropu i spoljne poslove Ditmir Bušati primio je danas predstavnike političkih partija Albanaca sa juga centralne Srbije kojima je rekao da dijaloga Beograda i Prištine treba da bude okončan sporazumom o uzajamnom priznavanju u cilju pune normalizacije odnosa.

Ditmir Bušati (Foto: Jutjub)

Bušati je, kako prenosi ATA, razmotrio situaciju Albanaca iz tzv. "Preševske doline" i njihove zahteve i stavove sa fokusom na poboljšanje njihovog socio-ekonomskog položaja i prava u sferi obrazovanja i kulture.

Bušati je potvrdio posvećenost Albanije i punu podršku njihovim zahtevima da bi se, kako navodi ATA, ojačao njihov položaj što se tiče poštovanja njihovih prava, dodajući da Albanija traži od Srbije da im garantuje samo ona prava koja imaju Srbi na Kosovu.

Predstavnici političkih partija Albanaca sa juga centralne Srbije treba da se sastanu i sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Albanci ne prestaju da zastrašuju raseljene Srbe. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Albanski ministar Ditmir Bušati

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA