Najnovije

DALJE NEĆETE MOĆI: Rusi oborili tri drona džihadista iznad Idliba! (FOTO)

Tri drona lansirana sa teritorije pod kontrolom militanata uništena su u utorak na jugu provincije Idlib u Siriji, izjavio je u sredu šef ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana, general-major Aleksej Cigankov.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

"Dana 21. augusta, vojska sirijskih oružanih snaga primetila je tri borbena drona koji se približavaju položaju vladinih trupa na zapadnom predelu naselja Abu Dali na jugu provincije Idlib, sa strane teritorija pod kontrolom nelegalnih oružanih jedinica," rekao je.

General je dodao da su bespilotne letelice uništene korišćenjem topa ZU-23 i malokalibarskog oružja. Niko od sirijskih boraca nije povređen, dodao je.

Jedan od oborenih dronova Foto: Amn

Cigankov je takođe rekao da su "ilegalne" oružane jedinice na jugozapadu Sirije predale jedno pešadijsko borbeno vozilo, kao i 489 jedinica malog oružja i 500 kilograma municije različitog tipa i kalibra.

"Predstavnici ruskog centra za pomirenje zajedno sa Centrom za prijem, dodeljivanje i smeštaj izbeglica u Siriji kontrolišu povratak civila iz zone deeskalacije Idlib kroz humanitarni koridor Abu Al Duhur. U protekla 24 sata je otišlo ukupno 416 ljudi, uključujući i 224 dece ", rekao je general.

Ruski centar za pomirenje nastavlja da ispunjava zadatke koji su im dodeljeni nakon završetka vojne kampanje u Siriji. Oni redovno putuju oko oslobođenih područja u zemlji kako bi procenili humanitarnu situaciju. Glavni napori ruske vojske sada su usmereni na pomoć izbeglicama koje se vraćaju u svoje domove i evakuaciju civila iz deeskalacionih zona.

Oni su takođe zaduženi za pružanje humanitarne pomoći sirijskom stanovništvu, koordinirajući rad na obnovi infrastrukture u ratom razorenim regionima, pomaganju u povratku izbeglica i integraciji militantnih osoba koji su položili oružje u mirni život, kao i praćenje prekida vatre.

Pročitajte OVDE ko se to oglasio i zaledio krv u žilama.

Izvor: Pravda/Tass

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte jučerašnji izveštaj sa sirijskog ratišta.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA