Najnovije

HAOS U DŽIHADISTIČKOM RAJU: HTŠ i pobunjenici se međusobno ubijaju u severnoj Latakiji, dok se SAA sprema da ih pregazi!

Bizarna situacija, Hadžat Tahrir Al-Šam pokrenuo veliki napad na borce Slobodne sirijske vojske (FSA) u severnoj Latakiji

Mapa Idliba, zapadnog Alepa, severne Hame i severne Latakije (Foto: Jutjub)

Prema opozicionim aktivistima putem socijalnih medija, Hadžat Tahrir Al-Šam (HTŠ) je u četvrtak ujutru u području Ajn Bidah napadao bazu Slobodne sirijske vojske (FSA) i puk Ansar Al-Šam (FSA).

Potom je došlo do intenzivnog sukoba između bivših saveznika, jer je Hadžat Tahrir Al-Šam pokušao da preuzme prevagu protiv frakcije Slobodne sirijske armije u blizini turskog graničnog prelaza u Latakiji.

Opozicioni aktivisti tvrde da je Hadžat Tahrir Al-Šam pokrenuo ovaj napad u pokušaju da dođe do naoružanja Ansar Al-Šama; Međutim, drugi smatraju da Ansar sprema da se priključi snagama Harakat Arar Al-Šama, koji je u sukobu sa HTŠ-om.

Ova najnovija borba između pobunjeničkih snaga dolazi dok se Sirijska arapska armija (SAA) sprema za pokretanje velike ofanzive u severnom delu provincije Latakija.

Islamska država je spremna da preda položaje u Svejdi sirijskoj vojsci. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijska vojska i sirijska vlada ponovo na udaru zapadnih medija

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA