Najnovije

HRVATE IZNERVIRALA SRPSKA TURISTKINJA: Nazivati Dubrovnik srpskim gradom dok šetaš Stradunom, prilično je odvratno! (VIDEO)

Srpkinja Vesna Pešić snimala se na putovanju kroz Dubrovnik kako šeta. Ništa to ne bi bilo sporno da ova žena nije, obilazeći grad, pričala o njemu kao mestu koga su srpska plemena naselila i dala mu srpsko ime Dubrovnik, što je istorijska činjenica koja je zasmetala hrvatskim medijima.

Vesna Pešić na Stradunu (Foto: Jutjub)

- Ovo je srpski grad Dubrovnik. Osnovala su ga srpska plemena Travunjana, Zahumljana i Konavljana i dala mu ime Dubrava po gustoj, hrastovoj šumi - kaže Vesna u videu dok hoda Dubrovnikom.

NJeno iznošenje istinitih istorijskih činjenica naišlo je na gnev hrvatskih medija koji su ovaj postupak nazvali nepromišljenim i odvratnim, jer šetati Dubrovnikom i pričati istoriju, veći je zločin nego onaj koji su utaše u logorima učinile Srbima.

- Naravno da su nam svi gosti dobrodošli, nezavisno koje su nacionalnosti. Kamo sreće da je i više Srba, Crnogoraca, Slovenaca na našem Jadranu i da troše i uživaju u našim lepotama. 

Međutim, doći u Dubrovnik, šetati Stradunom i nazivati taj grad srpskim i pozivati glasno na nova osvajanja i o tome postavljati videa na Fejsbuku dok ste u biseru hrvatskog turizma - prilično je odvratno, nepromišljeno i zlonamerno. Baš je to učinila izvesna Vesna Pešić - napisao je portal slobodnadalmacija. hr.

Objavila je još nekoliko postova: 

- Pitaju me kako se osećam u Dubrovniku? Kao svoj na svome! Ovaj grad osnovala su srpska plemena Travunjani, Zahumljani i Konavljani i dala mu ime Dubrava po gustoj hrastovoj šumi. U ovom gradu oduvek se govorio prvo srpski jezik, potom italijanski a onda u manjem broju neki ostali jezici. Naravno, o novokomponovanim jezicima nije bilo ni reči. Ovde je na srpskom jeziku srpske knjige štampala Srpska dubrovačka štamparija a najveći dubrovački pesnik beše Srbin Ivo Gundulić - napisala je na svom profilu Vesna, a onda je usledila lavina što pozitivnih što negativnih komentara.

Pročitajte OVDE kakav se to skandal dešava u BiH i ko je tamo nepoželjan?

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Saznajte sve o Dubrovačkoj Republici putem ovog zanimljivog videa.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA