Najnovije

Ekonomski forum u Austriji: Domaćini Vučiću dali prednost nad Tačijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u hotel u Alpbahu, namenjen zvanicama, učesnicima Evropskog foruma, gotovo u isto vreme kada i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, ali je predsednik Foruma, Franc Fišler prednost dao predsedniku Srbije.

Vučić i Tači sa Mogerinijevom (Foto: Jutjub)

Fišler, inače nekadašnji evropski komesar za poljoprivredu, najpre se, prilikom dočeka ispred hotela, pozdravio sa Vučićem, potom kratko popričao sa njim i izrazio veliko zadovoljstvo što se šef srpske države odazvao pozivu.

Tači je morao da sačeka na pozdravljanje sa Fišlerom dok srpski predsednik nije ušao u hotel, a usledilo je samo kratko rukovanje.

Iz regiona je inače stigao na Forum i predsednik Slovenije Borut Pahor. 

Forum će okupiti veliki broj učesnika, kao i visokih zvaničnika, poput predsednika Austrije Aleksandera van der Belena, evropskog komesara za proširenje i politiku susedstva Johanesa Hana, bivšeg generalnog sekretara UN Ban Kimuna, kancelara Sebastijana Kurca, i drugih.

Promena u američkoj politici je ključ rešavanja kosovskog problema: Velike sile prvi put uvažavaju interese Srbije na KiM, više OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Povećanje penzija od oktobra, plate od decembra

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA