Najnovije

KONAŠENKOV OTKRIVA: Iscenirani hemijski napad u Siriji planiran za dva dana!

Planirano je da se izvrši napad sa toksičnim supstancama u naredna dva dana u naselju Kafer Zaita u sirijskom Idlibu, a gde su došli strani stručnjaci kako bi iscenirali "hemijski napad", rekao je predstavnik Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov.

Ilustracija (Foto: RIA)

Prema informacijama stanovnika pokrajine Idlib, koji su iste saopštili Ruskom centru za pomirenje zaraćenih strana, koji se nalazi u južnoj zoni deeskalacije u Idlibskoi gradu Habit, stigli su strani (engleskojezični) specijalisti za insceniranje "hemijskog napada" pomoću projektila punjenih hlorom.
 
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, "hemijski napad" je planiran u naredna dva dana pomoću raketnih bacača po lokalitetu Kafer Zaita, a koji se nalazi šest kilometara južno od Habita.

Nakon insceniranja, "glumci-spasioci - Beli šlemovi" će praviti priče za bliskoistočne i medije na engleskom jeziku, rekao je Konašenkov

„U samom naselju Kafer Zita grupa stanovnika dovedenih sa severa provincije priprema se za učešće u insceniranju ’ranjavanja‘ od navodno ’hemijske municije‘ i ’eksplozivnih buradi‘ sirijskih snaga, insceniranje pružanja pomoći glumaca-spasilaca iz Belih šlemova i snimanja priča za distribuciju bliskoistočnim i medijima na engleskom jeziku“, istakao je Konašenkov. 

Konašenkov je naveo da se na ovaj način pripremaju velike provokacije na teritoriji Sirije uz upotrebu otrovnih supstanci za destabilizaciju situacije i prekid stabilne dinamike tekućeg mirovnog procesa.

OVDE pogledajte kako su ruski brodovi prošli kroz Bosfor. 

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusi bombarduju džihadiste

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA