Najnovije

Lukašenko Asadu: Spremni smo da pružimo sveobuhvatnu pomoć Siriji u obnovi zemlje

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko čestitao je sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa između država, te saopštio da je Belorusija spremna da pomogne u obnovi Sirijske Arapske Republike, saopštila je pres služba beloruskog predsednika.

Ilustracija (Foto: RIA)

Lukašenko je naglasio da su u proteklih četvrt veka, Belorusija i Sirija uspostavio jake veze, koje karakteriše visok nivo poverenja i iskrenog prijateljstva.

"Na poseban način su belorusko-sirijski odnosi testirani tokom rata protiv terorizma u Siriji. U teškim vremenima, Belorusija je uvek bila tamo, pokušavajući da podrži vaše težnje u borbi protiv ovog globalnog zla. Kao što možete danas sa zadovoljstvom videti, rat se završava pobedom sirijske vojske, a društvo koje je ujedinjeno pod vašim rukovodstvom vraća se u normalan život. Spremni smo da pružimo sveobuhvatnu pomoć Siriji u cilju izgradnje i obnove zemlje ", navodi se u čestitki predsednika Lukašenka.

Lukašenko je takođe istakao da "Minsk i Damask dele mišljenje o potrebi za multipolarnom svetom, zasnovanim na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta država, te prava svake zemlje da utvrdi put razvoja u skladu sa očekivanjima svog naroda".

Zauzvrat, predsednik Asad je čestitao Lukašenku godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje i izrazio spremnost za dalju saradnju i koordinaciju u svim pitanjima za u interesu dveju prijateljskih naroda. Asad je visoko ocenio položaj Belorusije u vezi sa ratom u Siriji, a takođe je naglasio podršku koja je pružena sirijskom narodu u borbi protiv terorizma, navodi se u saopštenju službe za medije sirijskog predsednika.

Najmoderniji ruski brodovi na putu ka Siriji, prošli Bosfor, više OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Jedinice opremljene borbenom opremom „Ratnik 3“ imaće nezavisnost, autonomnost i samoodrživost prilikom obavljanja različitih borbenih zadataka u različitim uslovima

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA