Najnovije

Filmski festival u Veneciji: Takmiči se i srpski film

Međunarodni filmski festival u Veneciji - Mostra svečano je otvoren sinoć projekcijom filma "First Man", biografskog dela o astronautu Nilu Armstrongu prvom čoveku koji je kročio na Mesec.

Rajan Gosling i Dejmijen Šazel na konferenciji za medije u Veneciji (Foto: Printskrin)

Glavnu ulogu u ovom filmu tumači glumac Rajan Gosling, režirao ga je Dejmijen Šazel, a celokupna ekipa filma predstavila se kasno popodne u svečanoj palati na Lidu, gde su ih dočekali fotografi i brojni obnožavaoci, željni da se slikaju sa zvezdama.

Pre njih, crvenim tepihom prošlo je devet članova žirija, kojim predsedava meksički reditelj Giljermo del Toro. Uz njega su ove godine u žiriju između ostalihi glumci Kristof Valc, Nikol Garsija, Silvija Čang i Naomi Vots.

U takmičarskom programu festivala biće prikazan kratki film "Strano telo" srpskog reditelja Dušana Zorića. Zorić (25) je student završne godine režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a filmovi su mu prikazivani na više evropskih festivala.

Pored Zlatnog lava, na festivalu će biti uručeni i Srebrni lav, priznanje za najbolji scenario, specijalna nagrada žirija, kao i nagrada "Marčelo Mastrojani" za novu nadu filma. Od 2007. uvedena je nagrada Kvir lav za ostvarenja koja se bave temama zajedinice LGBT. Mostra je, pored filmskog festivala u Kanu i Berlinu, jedan od glavnih filmskih festivala u Evropi.

 

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA