Najnovije

SRBI IM KRIVI ZA SVE! KOLINDA PONOVO UCENJUJE SRBIJU! Hrvatska nam opet vitla ratom pred nosom!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručuje da je sudbina nestalih ključna za normalizaciju odnosa sa Srbijom, kao i da će Zagreb usloviti podršku ulasku Srbije u Evropsku uniju rešenjem sudbine nestalih.

Kolinda na proslavi Oluje (Foto: Jutjub)

Hrvatska traga za 1.922 osobe nestale u tzv. Domovinskom ratu, rečeno je u četvrtak na obeležavanju Međunarodnog dana nestalih osoba u Karlovcu. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović naglasila da je to "veliki nerešen životni, humanitarni i politički problem", prenosi Hina.



- Velikosrpska agresija zadala je Hrvatskoj mnogo rana, ali rana nestalih najveća je od svih. Materijalne štete smo obnovili, žrtve smo dostojno pokopali i možemo im s poštovanjem iskazivati počast, ali sudbinu nestalih još nismo rešili. Taj moralni dug našim nestalima i njihovim porodicama kao država još nismo ispunili - naglasila je Grabar Kitarović.

Ona je dodala da je sudbina nestalih ključna za normalizaciju odnosa sa Srbijom i da je zato toga insistirala na obnovi političkog dijaloga sa Srbijom i pozvala u Hrvatsku srpskog predsednika Aleksandra Vučića. Poručila je da će i dalje insistirati na sudbini nestalih kao ključnom elementu daljeg dijaloga i pune normalizacije odnosa dveju država, kao i hrvatske podrške ulasku Srbije u Evropsku uniju, jer je "istina o nestalima politički minimum ispod kojega niko u Hrvatskoj ne sme da ide".

Na današnji dan počelo je NATO bombardovanje Republike Srpske. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pad Krajine

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA